Zondagse kost
Al sinds januari 2017 palm ik elke week een plekje in in de leuke krant van’t land: De Zondag. Die krant ken je zeker en vast van bij ‘de pistoletjes’. Want veel (maar dan écht heel veel) mensen nemen elke zondag ‘De Zondag’ mee naar huis na een bezoekje aan hun favoriete bakker. Wauw, ik moest de startdatum even opzoeken en was zelf even verrast… Al meer dan drie jaar maak ik elke week de lievelingskost klaar van een lezer voor de rubriek “zondagse kost”. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch?
Het allermooiste voor mij zijn alle geweldige verhalen achter die recepten. Verhalen over verre reizen, zotte feestjes, gezellige avonden, herinneringen,… altijd verhalen vol liefde. Liefde voor lekker eten maar ook liefde voor elkaar. En het is voor mij echt waar elke week weer een eer om die liefde op beeld te brengen. En omdat er in de krant niet zo veel ruimte is voor het verhaal achter het recept verschijnt al dat lekkers nadien ook nog hier, op de blog!
Leerschool
“Zondagse kost” is voor mij ook al jaren een echte leerschool. Ik leerde recepten beter opbouwen en uitschrijven en ik leerde anders te fotograferen. Want ja hoor, iedere ‘fotograaf’ (ik reken mezelf niet echt als forograaf maar bon) heeft zo zijn eigen stijl… en toch probeer ik elke week het recept te bekijken uit het oog van de lezer. Ik pas de styling dus aan op basis van het verhaal bij de inzending.
Een recept dat oma met de pot op tafel zetten hoeft niet op een fancy bord geserveerd te worden. En wafels die mama elke week met de kinderen bakt mogen lekker nonchalant op de schotel. Niet altijd eenvoudig, maar heerlijk leerrijk. En natuurlijk leerde ik ook gewoon geweldig veel nieuwe lekkere gerechtjes kennen. #zondagsekost is elke week weer een klein avontuur.
Dankbaar
Dat ik dankbaar ben, voor deze mooie rubriek. Dus dankjewel Roularta… maar nog veel meer dankjewel aan jullie. Om de krant mee te nemen van bij de bakker, om recepten in te sturen en natuurlijk ook om de recepten massaal uit te knippen en klaar te maken. Dat uitknippen is trouwens heel grappig, want ik kreeg al regelmatig berichtjes van volgers à la ‘jij hangt bij mijn oma op de koelkast’ haha! En voor iedereen die ooit al een plekje kreeg in deze rubriek ook nog een hele dikke dankjewel. Want de berichtjes die ik van jullie vaak achteraf krijg zijn hartverwarmend en ongelooflijk motiverend!
Deze reactie bijvoorbeeld is er eentje van Valerie, zij stond in De Zondag met de heerlijke gamba kroketjes van haar mama!
Jouw #zondagsekost in de krant?
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel.
Stuur je recept,
een foto van jezelf
én je adres door naar
zondagsekost@roularta.be
en wie weet schitter jij binnenkort
in “De Zondag”!
Tot zondag?
x
Amylia
37 Reacties