De hype van 20 jaar geleden
De Zondag viert dit jaar zijn 20jarig bestaan. En, hoe gek de tijden ook zijn, dat moet gevierd worden. Afgelopen zondag (28 maart) was er een eerste themanummer (en in september staat er een tweede op de planning). Ik mocht voor de gelegenheid een feestelijk recept klaarmaken met een knipoog naar 20 jaar geleden.
Een beetje googlen bracht mij al snel bij dĂ© hype van (ongeveer) 20 jaar geleden: cupcakes. Cupcakes met kleurrijke toppings, te gekke vullingen, marsepeinen figuurtjes, … Cupcakes waren echt o-ver-al! Ideaal dus om een plekje te veroveren in De Zondag!
Oh en voor wie nu denkt “omg, ben ik al zo oud?!”… I feel you hahaha!
Feestelijke cupcakes met bosbes topping
Voor 12 cupcakes
180 g roomboter
120 g suiker
8Â g vanillesuiker
4Â eieren
180 g zelfrijzende bloem
snuifje zout
Bosbes topping
Voor de bosbespuree: 125 g bosbessen (mag diepvries zijn), zeste van ½ citroen, 2 el citroensap, 100 g suiker
200 g roomboter op kamertemperatuur
250 g poedersuiker
3 el bosbespuree (of meer naar smaak)
Aan de slag:
- Doe ingrediënten voor de bosbespuree in een sauspan
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
- Blend/mix tot een gladde puree
- Zeef en laat afkoelen, maak ondertussen de cupcakes
- Verwarm je oven op 175°C
- Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig
- Voeg de eieren, al roerend, Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n toe
- Voeg het zout en de zelfrijzende bloem beetje bij beetje toe
- Meng tot een glad beslag
- Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm
- Verdeel het beslag over de vormpjes
- Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar
- Laat de cupcakes afkoelen en werk ondertussen de bosbes topping af
- Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige massa
- Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème
- Meng vervolgens de bosbespuree door de botercrème
- Doe de topping in een spuitzak met ronde spuitmond
- Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld, spuit je de bosbes topping er bovenop
- Werk af met blauwe bessen
Smullen maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!