Good food is all the better when shared with good friends
Weet je wat zo heerlijk is aan dit soort desserten? Je maakt ze steeds om te delen (want believe me, dit krijg je in je eentje echt nier op). En als er iets is wat ik graag doe dan is het delen… Eerst en vooral online delen / sharen met jullie allemaal natuurlijk. Maar nog veel liever in ’t echt. Vrienden en familie laten genieten van lekker eten. Dat deed ik trouwens ook met deze tiramisu met frambozen en aardbeien. Na het nemen van enkele foto’s stond iedereen direct klaar om te proeven.
En het is waar wat ze zeggen: Good food is all the better when shared with good friends. Oh, en gelukkig hebben ze allemaal wat geduld en wachten ze braaf af tot hun foodie-friend foto’s genomen heeft! (Dankuuuuu, you know who you are!)
Tiramisu met frambozen en aardbeien
Voor 4 personen
3 eieren
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
500 g mascarpone
450 g frambozen (vers of diepvries)
Scheutje aardbei- of cranberrylikeur (of water)
200 g boudoirs
Afwerking: aardbeien, frambozen, munt, geraspte chocolade
- Scheid de dooiers van het eitwit
- Klop het eiwit stevig op
- Klop de dooiers met 50g suiker en de vanillesuiker tot een ‘wit’ mengsel
- Roer de mascarpone onder het dooiermengsel
- Spatel tot slot het opgeklopte eiwit eronder
- Pureer de frambozen met de overige 50 g suiker en de likeur met je staafmixer tot een gladde coulis
- Neem een schotel en schep een beetje van het mascarponebeslag op de bodem
- Bedek met een laag boudoirs
- Giet er vervolgens een laag frambozencoulis over
- Bestrijk met het mascarponebeslag
- Herhaal met een volgende laag
- Herhaal dit tot de schotel gevuld is en eindig met een laag mascarponebeslag
- Laat de tiramisu enkele uren (of een nacht) opstijven in de koelkast
- Werk net voor het serveren af met aardbeien en frambozen, verse munt, en geraspte chocolade
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Dina. Lezeres Dina doet niets liever dan recepten opzoeken, kooktijdschriften lezen, kookboeken doorbladeren en zelf in de keuken duiken om nieuwe recepten uit te proberen. Ze werkt bovendie met veel plezier in een broodjeszaak. “Ik ben de hele dag met lekker eten bezig, mijn werk is dus echt mijn hobby, of andersom.”, lacht Dina vrolijk. Deze kleurrijke tiramisu met aardbeien en frambozen is hét grote succesnummer van Dina! Dina: “Gasten uitnodigen voor een lekker diner op ons terras, dat maakt mij echt gelukkig. Ik sta dan de hele dag in de keuken. En deze bijzondere tiramisu is dan echt de perfecte afsluiter. Mijn gasten hopen altijd dat ik dit klaarmaak… Jong en oud, iedereen is er dol op. Ondertussen heb ik het recept al zo vaak gemaakt dat ik het blindelings kan bereiden!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!