In afwachting van de zon
Wel, ik denk dat we kunnen stellen dat iedereen uitkijkt naar de lentezon… en liefst langer dan een halve dag. Maar in afwachting daarvan kunnen we alvast wel wat zonnige (en toch ook warme) gerechten op tafel toveren he! Deze orecchiette met prei en erwtjes is voor mij de perfecte compromis tussen het weer as it is en de zon waar we zo naar verlangen. Bovendien is het echt super eenvoudig klaar te maken én zijn prei en erwtjes mega lekkere groenten van bij ons. Zet jij deze week ook Orecchiette met prei en erwtjes op het menu?
Orecchiette met prei en erwtjes
Ingrediënten voor 4 personen
500 g orecchiette
250 g erwten (diepvries)
2 stengels prei
1 teentje look
Klontje boter
200 ml bouillon (kip of groenten)
250 ml room
150 g Parmigiano Reggiano
Zeste van 1 limoen
Zwarte peper
2 eieren
Tip v: Vul eventueel aan met verse handgepelde grijze garnalen, of voor vleesliefhebbers met gebakken spekblokjes.
- Maak de prei schoon en snij in ringen
- Snipper de look fijn
- Stoof de prei samen met de look aan in de boter
- Voeg de erwten toe en blus met de bouillon
- Giet er de room bij en laat 5 minuten zachtjes inkoken
- Meng de helft van de Parmigiano door de saus
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Kook de orecchiette al dente in gezouten water
- Kook in hetzelfde pastawater de eieren zacht (5min.)
- Verdeel de pasta over 4 borden
- Werk af met de resterende Parmigiano, zeste van limoen en een half zachtgekookt eitje
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezerSven uit Veurne. Naast zijn vaste job als chef-kok voor een studentenrestaurant, trekt lezer Sven rond met zijn foodtruck Zi’Anna om mensen te verwennen met Italiaanse lekkernijen. Bovendien deelt Sven op zijn website nog meer Italiaanse recepten en geheimen, een must-check voor alle Italian food lovers: www.pastazianna.be
De liefde voor Italië groeide samen met de liefde voor zijn Napolitaanse echtgenote Patricia. “Maar het is dankzij Zia (= tante in het Italiaans) Anna dat ik verliefd werd op de Italiaanse keuken. Zi’Anna was een echte ‘mamma’. Zij leerde mij de kneepjes van het vak, met een houten lepel in de aanslag en haar typische Italiaanse charme”, vertelt Sven met een grote glimlach. Sven en zijn echtgenote bezoeken meermaals per jaar hun geliefde Italie en komen steeds weer met veel inspiratie, en een goedgevulde voorraadkast terug. Je kan het al raden, op het weekmenu van Sven staan zelfden aardappelen.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!