Tot rust komen
De laatste weken zijn hier op z’n minst hectisch te noemen. Een grote verbouwing (die halleluja op zijn einde loopt), een huishouden, de blog, mijn werk ennnn little miss Lucie… het is soms best een uitdaging! Tot rust komen doe ik tijdens het sporten, tijdens het koken ennnnn natuurlijk op quality-time momentjes (om onder andere te genieten van het resultaat van dat koken hehe). Samen taart bakken met Lucie om dan nadien samen van te smullen? Count me in!
Hoe kom jij tot rust?
Appel kokostaart
Voor 6 personen
Taart
2 eieren
180 g kristalsuiker
120 g zelfrijzende bloem
120 ml melk
30 ml plantaardige olie
Snuifje zout
2 appels
Saus
100 g melkerij boter
75 g kristalsuiker
1 ei
60 g kokospoeder
Extra: springvorm (24cm)
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Klop de eieren met de suiker schuimig
- Voeg de melk, de plantaardige olie en het zout toe
- Voeg de bloem toe en meng tot een glad deeg
- Bekleed een springvorm met bakpapier
- Giet het deeg in de springvorm
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snij de appels doormidden en snij ze in fijne schijfjes
- Schik de appelschijfjes dakpansgewijs bovenop het deeg
- Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Maak ondertussen de ‘saus’
- Smelt de boter
- Meng de suiker, het ei en het kokospoeder door de gesmolten boter, tot een dikke saus
- Verdeel deze saus over de taart
- Plaats de taart 15 à 20 minuten terug in de oven, tot ze goudbruin kleurt
- Haal de taart uit de oven
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur
De Zondag
Deze appel kokostaart maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Annelies. De specialiteit van lezeres Annelies? Dessert. “Voor- en hoofdgerecht laat ik liever aan iemand anders over. Maar om vrienden en familie te verwennen met een lekker dessert of gebak duik ik maar al te graag de keuken in!”, vertelt Annelies enthousiast. Het recept voor deze appel kokostaart kreeg ze ooit via via, en ondertussen is het een van haar favoriete baksels. Annelies: “Met deze eenvoudige appeltaart met originele kokostwist verras ik keer op keer iedereen, een schot in de roos!” Annelies geniet van keine eenvoudige dingen: “Mijn ideale zomeravond is rustig. Buiten op een terras zitten, een babbeltje doen met de mensen die ik graag zie … en smullen van een lekker stuk gebak”..
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!