Verse vijgen
Vijgen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de periode van augustus tot november zijn ze op hun best. Lekker sappig, super smaakvol Ă©n bovendien ook goedkoper. Ik ben er alvast dol op, zowel in zoute als in zoete bereidingen… Wat er mij aan doet denken dat ik op zoek moet naar het recept voor het ultieme allerlekkerste vijgentaartje. De favoriet van mijn allerliefste schoonste zus …die nog een birthdaydiner te goed heeft. Tips zin welkom!
Quiche met geitenkaas en vijgen
Ingrediënten voor 4 personen
1 rol bladerdeeg
200 g gezouten spekblokjes
Rolletje geitenkaas (+-180g)
5 verse vijgen
4 eieren
200 ml volle room
Peper
Tijm
Extra: Bakvorm 24cm
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Leg het bladerdeeg in de vorm, snij het overige deeg af
- Prik er met een vork gaatjes in
- Bak de spekblokjes krokant in een warme pan
- Snij de geitenkaas en de vijgen in plakken
- Verdeel de spekblokjes, geitenkaas en vijgen over de bodem
- Klop de eieren los met de room
- Kruid het eimengsel met peper en een snuifje tijm
- Giet het eimengsel in de vorm
- Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven
De Zondag
Deze salade met geitenkaas en framboos maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Stephanie uit Kontich. Lezeres Stephanie is de kok in huis: “Ik heb enkele klassiekers die ik thuis regelmatig op tafel komen, zoals een lekkere spaghetti en orzo met groenten in de oven. Daarnaast ga ik ook graag aan de slag met nieuwe recepten. Inspiratie haal ik dan bijvoorbeeld bij de verschillende maaltijdboxen. Ik kook liefst eenvoudig, smaakvol en met zo weinig mogelijk afval en overschotjes! ”
Deze originele quiche met geitenkaas en vijgen maakte Stephanie vorig jaar voor het eerst. “Het was een creatie van mijn schoonmoeder en mezelf. We waren op vakantie in Frankrijk en in de tuin stond een prachtige vijgenboom vol rijpe vijgen. Sinsdien is deze simpele en toch bijzondere quiche een van onze typische vakantiegerechten!”, vertelt Stephanie enthousiast.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Ontbijt met vijgen
Ook dol op vijgen? Dan is dit heerlijke ontbijtrecept zeker en vast ook iets voor jou! De combinatie warm-koud, de zoete vijgen en de krokante hazelnoten…. Dit heerlijk ontbijt met verse vijgen is een fantastische manier om je dag te beginnen! Ontbijten is belangrijk, lekker en gezond ontbijten des te meer!
Smullen maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!