Warme verhalen en lekkere gerechten
Elke week opnieuw kus ik mijn pollekes met mijn eigen lezersrubriek in De Zondag. Elke week opnieuw maak ik het favoriete gerecht klaar van een lezer(es) en bel ik hem/haar ook op voor een kort gesprek. Wat mocht ik al lieve, enthousiaste, warme en gezellige mensen ontmoeten. En omdat we allemaal wel wat extra positieve vibes kunnen gebruiken (en het nieuws de laatste weken weer echt heel deprimerend is) ga ik vanaf nu ook de verhalen achter de recepten die ik mag ontvangen eens wat meer naar voor schuiven. Enkele weken geleden had ik de eer om Renata (54) uit Linter te mogen interviewen over haar ‘gehaktballetjes ratatouille’.
“Dit is mijn succesrecept! Geef toe, wie eet er nu niet graag gehaktballetjes?” aldus lezeres Renata met een grote glimlach. “Je kan deze gehaktballetjes ratatouille ook heel makkelijk combineren. Mijn neefjes eten dit gerecht liefst met rijst, mijn buurvrouw met pasta en ikzelf met frietjes!”
Al 20 jaar runt Renata haar eigen kapsalon, en klanten worden niet enkel verwent met een nieuw kapsel: “Mijn klanten krijgen regelmatig iets lekkers voorgeschoteld. Maar ook mijn buren en familie mogen vaak komen proeven. Daar kan ik echt van genieten. Wat kan ik zeggen? Ik leg de mensen gewoon echt graag in de watten!” En hoewel Renata graag kookt is bakken minder haar ding. “Ik ben echt geen zoetekauw, aan taarten zal ik me dus niet snel wagen. Al bak ik wel regelmatig wafels… om uit te delen!”, lacht ze.
In haar vrije tijd runt Renata een facebookgroep waar heel wat hobbykoks elke dag hun maaltijd in posten, en die groep heet niet voor niets ‘Renata’s Ratatouille‘. Extra leuk was het om te zien dat heel wat van Renata’s online vrienden niet alleen de krant haalden maar ook aan de slag gingen met het recept! Meer van dat!
Gehaktballetjes Ratatouille
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
4 tomaten
1 courgette
4 stengels selder
2 wortelen
1 rode puntpaprika
Handvol kerstomaten
500 g gemengd gehakt
1 ei
2 el broodkruim
500 g passata
Olijfolie
Peper zout
Italiaanse kruiden
- Snipper de ui
- Snij de rest van de groenten in blokjes, halveer de kerstomaten
- Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui
- Voeg de rest van de groenten toe
- Roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur
- Voeg de passata toe
- Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden
- Meng het gehakt met het ei en het broodkruim
- Kruid naar smaak met peper en zout
- Rol balletjes van het gehakt die ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal
- Leg de balletjes in de stoofpot en laat ze garen in de saus, ongeveer 20 minuten
- Proef en kruid de saus eventueel bij
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
PS: Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!