Snoepen in de supermarkt
Ok, eerlijk nu: wie snoept er al eens in de supermarkt van iets dat in de kar ligt maar je nog niet betaalde? Wel ik kan me 99% van de keren wel inhouden tot na het afrekenen. Maar als ik met Lucie naar de supermarkt ga is dat een heel ander verhaal. Die weet ondertussen als dat de kassiersters van ‘onze supermarkt’ zoals ze dat heel schattig zegt (de Lidl hier om de hoek) haar wel héél erg lief en schattig vinden, ook als ze al besjes of framboosjes snoept in de kar. Jup, soms al een heel doosje. Och ja, beter dat dan snoepjes, toch?
Naast opsmullen in de supermarkt kan je blauwe bessen en frambozen (en ook aardbeien en andere bessen) dus ook heerlijk gebruiken in deze luchtige cake met Griekse yoghurt.
Griekse yoghurtcake met blauwe bessen
4 a 6 personen
215 g suiker
175 g Griekse yoghurt
3 eieren
80 ml zonnebloemolie
½ tl vanille essence
200 g zelfrijzende bloem
Snufje zout
150 gram blauwe bessen (en/of frambozen)
Extra: cakevorm (+-26cm)
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Mix de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille essence en zonnebloemolie in een kom
- Spatel de gezeefde bloem en een snufje zout door het beslag
- Roer tot een je een glad beslag hebt
- Schep de blauwe bessen/frambozen door het beslag
- Schep het deeg in een ingevette cakevorm
- Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat afkoelen en geniet!
De Zondag
Deze appel kokostaart maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Veronique. Veronique is als sinds kleins af aan dol op bakken. Op bakken, proeven én anderen trakteren. Deze vrolijke mama van twee leuke dochters (9 en 12 jaar) staat tijdens weekends en in de vakantie dan ook met veel plezier samen koekjes en taart te bakken. Veronique: “Het recept voor deze Griekse yoghurtcake met blauwe bessen kwam ik een tijdje geleden toevallig tegen online. Een geslaagd experiment, want nu maak ik deze lekkere luchtige cake heel regelmatig!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Klaar om te smullen?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!