Met het gezin aan tafel
Oh ik kijk er naar uit om binnenkort heerlijk met ons gezinnetje te tafelen. Want toegegeven, het is nu nog niet altijd eenvoudig om allemaal ook echt ‘samen’ te eten. En dat komt natuurlijk omdat Little miss Lucie vaak nog wel wat extra hulp en aandacht vraagt natuurlijk. Logisch, ze is nog maar net 1 jaar hehe. Maar stilaan komt dat wel. Zo begint ze haar voorkeuren te krijgen (duidelijk een dochter van Dimitri, helemaal gek op pannenkoeken). Bovendien kan ze ook echt genieten van eten. Heerlijk om te zien, en om te horen aan haar overtuigende mmmmmmmmmmm’s en namnamanam’s.
Hoe zit dat bij de gezinnetjes onder jullie? Eten iedereen mee? Loopt dat vlot?
Ik ben benieuwd naar jullie tafel-verhalen!
Bij Joke uit ’s Gravenwezel is dat moment van samen eten ondertussen wel aangebroken. Haar kindjes zijn 2 en 3 en eten sinds kort mee aan tafel. Zij bezorgde mij dit heerlijke recept voor de rubriek #zondagsekost in De Zondag! “Het is nu extra leuk om nieuwe recepten uit te proberen en hen mee te laten proeven. Deze gevulde paprika met gehakt en granen lusten ze alvast erg graag!” vertelt Joke enthousiast. “Zelf vind ik dit ook een toprecept omdat je alles op voorhand kan maken en het dan enkel nog kort in de oven moet schuiven.” Ik heb het recept getest… en goedgekeurd! Lekkkkkker… En nu is het aan jou!
Gevulde paprika met gehakt en granen
Serveertip van Joke: De gevulde paprika zijn heerlijk in combinatie met een frisse salade en een portie huisgemaakte hummus!
150 g granenmengeling (bv quinoa, taboulé, bulgur)
500 ml groentebouillon
300 g gehakt
50 g zongedroogde tomaten
1 appel
2 lente-ui
2 el geroosterde pijnboompitten
4 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook,…)
100 g feta
4 rode paprika’s
½ tl curry
½ tl paprikapoeder
½ tl ras el hanout
snuifje chili (naar smaak)
Olijfolie
- Kook de granen gaar in de groentebouillon
- Bak het gehakt rul in olijfolie
- Kruid met curry, paprikpoeder, ras el hanout en chili naar smaak
- Snij de zongedroogde tomaten en appel in kleine blokjes
- Snipper de lente ui
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng het gehakt met de granen, blokjes zongedroogde tomaat en appel, lente-ui, geroosterde pijnboompitten en verse kruiden
- Verkruimel de feta en meng voor ¾ onder het gehaktmengsel
- Maak de paprika’s schoon en halveer ze
- Schik ze in een ovenschaal en vul de helften met het gehaktmengsel
- Werk af met de rest van de feta
- Zet 35 minuten in de oven
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Ik vertelde het al, dit recepje kreeg ik van Joke uit ’s Gravenwezel. Wat ik nog niet vertelde is dat Joke nog veel meer lekkers deelt, op haar instagrapagina O’Fond! De moeite om te ontdekken, en om een ‘follow’ te geven. Ik ga alvast haar Spuitjes Carbonara eens proberen binnenkort, hoe heerlijk klinkt dat?!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!