“3 ingrediënten, klopt dat wel?”
Drie ingrediënten, kan dat wel? Gaat die taart wel lukken? Kan dat wel lekker zijn? Toen dit recept enkele weken geleden in De Zondag kwam passeerden er heel wat vragen in mijn PM en mailbox. Grappig eigenlijk, dat de eenvoud van dit recept mensen onzeker maakt. Leuk natuurlijk wel, dat ze dan toch de moeite nemen om mij een berichtje te sturen en De Zondag niet zo maar bij het oud papier gooien. Hehe.
Het antwoord op die vragen is gelukkig, net zoals de taart, heel eenvoudig: als de taart niet zou lukken en ook niet lekker zou zijn… dan kwam ie natuuuuurlijk niet in de krant.
Kleine sidenote, het is cake/taart, dat wil zeggen dat de baktijd wel een beetje afhankelijk is van je oven. Die dus altijd de test met de tandenstoker (lees: prik na de baktijd een tandestoker in het midden van je cake, komt die er droog uit dan is je cake gaar). Zelf bakte ik mijne 5 minuten langer dan hieronder aangegeven.
Verrassende ananastaart
6 personen
250 g zelfrijzende bloem
200 g kristalsuiker
450 g ananas uit blik
+ sap van het blik
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bekleed een ronde bakvorm (20 cm) met bakpapier
- Zeef de bloem en meng in een kom met de kristalsuiker
- Snij de ananas in fijne stukjes
Tip: Heb je liever geen stukjes in je cake? Dan kan je de ananas ook mixen - Voeg de stukjes ananas en het ananassap toe aan het bloemmengsel
- Schep het deeg in de bakvorm
- Bak de ananascake nu 45 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de ananascake afkoelen
- Lekker met een toefje slagroom
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het recept kreeg ik van Kristien, een super lieve lezeres! Wat ze mij vertelde: “Dit is een taart naar mijn hart, want ik ben absoluut geen keukenprinses. Bovendien is het een taart die jong en oud kan plezieren. Mijn kleindochter van 18 maanden is er helemaal dol op.”
Waar Kristien het meest naar uitkijkt zijn (zon)dagen met het ganse gezin. “De mooiste dagen zijn die dat het ganse gezin samen is. Samen een wandeling maken in onze mooie streek. En nadien met zijn allen rond de tafel genieten van een heerlijk stukje taart of een gezellig diner. Dat maakt mij echt gelukkig”.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!