Made for Sunny days
Een lekker vegetarisch hoofd- of lunchgerecht, maar ook een topper van jewelste als bijgerecht voor je eerstvolgende de BBQ. En met een stukje kip of versgebakken vis is deze salade al gauw een echte feestmaaltijd. Nog twee pluspunten aan dit cookamealtje: op voorhand klaar te maken én handig om mee te nemen voor een picknick met je gezin of bubbel (Want yes, dat is sinds gisteren weer een ding die bubbels)! Je leest het, deze eenvoudige en vooral zonnige couscous salade is echt made for sunny days!
Ben jij ook gemaakt voor sunny days? Ik zeker en vast wel, maar temperaturen boven de 30°C kijk ik momenteel eerlijk gezegd niet echt naar uit. Met een #minidna van ondertussen 33 weken (omgggggg) in mijn buik kan ik de warmte toch iets minder goed verdragen. Och ja.. Nog even doorbijten, een extra mocktail inschenken en een extra bolletje ijs eten. Komt helemaal goed!
En jullie? Hoe houden jullie het hoofd koel op (hele) warme dagen?
Zonnige couscous salade
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode ui
350 g couscous
600 ml groentebouillon
1 tl ras el hanout
1 tl komijn
1/2 tl harissa
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 rode paprika
1 komkommer
2 lente-ui
Pitjes van ½ granaatappel
200 g feta
1 el citroensap
Peper en zout
- Snipper de rode ui
- Doe de uisnippers in een grote kom samen met de couscous en de kruiden
- Giet de groentebouillon bij de couscous, voeg indien nodig extra bouillon toe tot de couscous volledig onder staat
- Laat de couscous een kwartier wellen tot al het vocht is opgeslorpt
- Roer de couscous los met een vork en laat volledig afkoelen
- Snij de paprika en de komkommer in kleine blokjes en de lenteui in ringen
- Verkruimel de feta
- Meng de couscous met het citroensap, de paprika, komkommer, feta, lente-ui en de granaatappelpitjes
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
- Serveer
#zondagsekost
Deze Japanse noedelsoep maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Liesbeth uit Hoboken. Ik ‘ken’ Liesbeth omdat ze mij volgt via instagram én ze bovendien al verschillende cookamealtjes uitprobeerde. Nu was het dus even helemaal andersom en leerde ik dankzij deze sympathieke hobbykok weer een lekker gerechtje kennen. Bedankt Liesbeth! En voor wie deze lieve dame en haar culinaire experimenten ook wil volgen, klik even hier of op de foto!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Alleen al omdat hij zo vrolijk en kleurrijk oogt zou ik deze graag eens willen maken!
leuk om te lezen, doen… hij is nog lekker ook 😉