Zomeren aan zee
De voorbije dagen was het lekker zomers en genoot ik met Lucie van een paar dagen zon, zee, strand! We maakten kastelen in het zand, sprongen over de golven, snoepten van wafels en ijsjes. We genoten ontzettend van het gezelschap van de liefste Mamie, Soetkin, Oela en dat van lieve vriendjes en vriendinnen. Ok ok, het zonnige weer was van korte duur want terwijl ik deze blogpost typ (24 augustus, 10u40) is het grauw en grijs en aan het regenen. Maar wij maakten alvast weer een hele hoop mooie herinneringen… en ik hoop jullie ook.
Het was toen ik hier aan zee een grote pot mosselen aan het verorberen was dat ik me plots realiseerde dat ik nog een heerlijk mosselrecept voor jullie heb klaarstaan. Een BBQ-recept dat je uiteraard ook helemaal perfect op je kookvuur kan bereiden.
Mosselen met look en kerstomaten
Hoofdgerecht voor 2 personen
Hapje voor 6 personen
3 uien
1 prei
4 tenen look
300 g kerstomaatjes
100 g boter
2 kg mosselen
lookpoeder
Peper en zout
3 stengels pijpajuin
Extra: gietijzeren (stoof)pan
- Spoel de mosselen in koud water
- Verwijderen de baard en spoel de mosselen opnieuw
- Snij de ui en de prei in fijne ringen
- Kneus de knoflooktenen met een mes, hak ze in grove stukken
- Was de kerstomaatjes en halveer ze
- Doe de boter, ui, prei, look en kerstomaatjes in de (stoof)pan
- Kruid met peper, zout en lookpoeder
- Zet de (stoof)pan op de BBQ boven directe hitte (200-250 graden) tot de boter gesmolten is en de ingrediënten lichtjes beginnen stoven
- Voeg nu de gewassen mosselen toe en sluit het deksel van de BBQ
- Schep de mosselen om de 3-4 minuten om, tot ze allemaal open staan (de enkele mosselen die nog dicht blijven gooi je best weg)
- Schep de mosselen uit in kommetjes
Tip: vergeet zeker niet om ook het heerlijke mosselsap te verdelen - Werk af met fijngesnipperde pijpajuin
Heerlijk met een stukje stokbrood!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezer Kristof. Kristof is een echte BBQ-liefhebber: “Niets leuker en gezelliger dan buiten koken, vlak bij je gasten. Mijn favoriete gerecht? Moeilijk te kiezen… Maar dan ga ik voor eenvoudige gerechten. Ik kan echt genieten van een perfect gegaard stuk rundsvlees met verse champignonsaus. Of een stukje gegrild brood met goede olijfolie en look.”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!