Wat wil je nog meer?
Mascarponedessert met aardbeien
Voor 6 personen
250 g mascarpone
60 g poedersuiker
1 el amaretto (optioneel)
100 ml slagroom
25 g suiker
1 zakje vanillesuiker
8 speculaasjes
500 g aardbeien
- Meng de mascarpone, poedersuiker (en amaretto) onder elkaar
- Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig onder het mascarponemengsel
- Verkruimel de speculaasjes
- Was de aardbeien, hou er 6 apart als garnering en snij de rest in stukjes
- Verdeel de helft van de verkruimelde speculoos over 6 glazen
- Schik er een laag aardbeien op
- Bedek met een laag mascarponecrème.
- Herhaal deze lagen en werk af met aardbeien
- Laat opstijven in de koelkast
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezer Petra uit Aarschot. Petra vind je zo goed als elke dag in de keuken. Lekker, vers en seizoensgebonden koken voor haar gezin, en vaak ook haar ouders, is haar grote passie. ‘Ik heb drie kinderen, allemaal goede eters! Mijn zonen houden heel erg van de Mexicaanse keuken, enchilada’s bijvoorbeeld. Terwijl mijn man en dochter fan zijn van de Vlaamse boerenkeuken. Iedereen tevreden houden is dus een leuke uitdaging.”, vertelt Petra enthousiast.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!