Burrata vs mozzarella
Burrata en mozzarella worden vaak met elkaar verward of in één adem genoemd. Toch zijn ze geen synoniem voor elkaar. Ken jij het verschil tussen burrata en mozzarella? Als je nu denkt “oeps, nee”, dan ben je zeker niet de enige. Ik leg het je snel even uit! Burrata is een verse Italiaanse kaas afkomstig uit Puglia in Zuid-Italië die – jawel – deels bestaat uit mozzarella. De verse mozzarella dient als een soort ‘verpakking’ voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella. Die restanten worden dan weer stracciatella genoemd, wat vrij vertaald versnipperd betekent.
Zomersalade met gegrilde nectarines, burrata en gedroogde ham
Voor 4 personen
120 ml extra vierge olijfolie + extra
1 handvol verse munt + extra
1 handvol verse kervel + extra
8 plakjes parmaham
4 nectarines
100 g gemengde sla
1 bosje radijzen
2 bollen burrata
Peper en zout
- Hak de verse kruiden fijn
- Meng ze met de olijfolie en zet de kruidenolie opzij
- Spoel de nectarines en snij ze in parten
- Bestrijk ze met olijfolie en gril ze 2 à 3 minuten op een hete grill
- Spoel de radijzen en snijd ze in plakjes
- Hussel de sla en de radijzen door elkaar in een slakom of schaal
- Verdeel er de gegrilde nectarines en de plakjes parmaham over
- Halveer de burrata en schik de helften op de salade
- Proef de kruidenolie en kruid bij met peper en zout
- Lepel wat kruidenolie over de salade
- Werk af met verse kruiden
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezer Nick. Nick is een liefhebber van eenvoudige smaakvolle gerechten. Nick: “Ik geniet van koken, maar minstens evenveel van op zoek gaan naar de beste ingrediënten. Een wandeling langs de lokale slager, kaaswinkel en vervolgens naar de markt voor groenten… niets beter dan dat!” Met deze salade wil Nick iedereen uitdagen om deze zomer eens af te stappen van de klassieke ‘koude schotel’. “Deze kleurrijke, eenvoudige en vooral heerlijke salade zou wel eens een echte klassieker kunnen worden”, vertelt Nick met een grote glimlach.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!