Justine & haar Omi in De Zondag
Enkele weken geleden zette Justine haar liefste omi, én de heerlijkste balletjes van in tomatensaus van de hele wereld in de kijker. “Mijn omi kan echt heel lekker koken. Ik heb ze onlangs echt verplicht om al haar recepten inclusief de geheime ingrediënten op te schrijven in een boekje. Zo ontdekte ik dus onder andere dat er augurken zitten in de balletjes. En weet ik nu ook het geheim achter haar heerlijke hutsepot en de beroemde kerstkalkoen.”, vertelt Justine enthousiast.
Justine en haar omi zijn twee handen op één buik. Dat is al jaren zo, en na het overlijden van haar opa werd die band alleen maar sterker. Justine: “Omi en ik horen elkaar elke dag. Ik heb het even nagekeken en vorige maand hebben we maar liefst 120 keer met elkaar gebeld. Om kort iets te vragen soms, maar vaak ook voor lange babbels. We eten vaak samen en ik neem haar regelmatig ook mee op stap. Voor mijn opa gestorevn is deed ik met hem een pinky promise dat ik altijd voor oma zou zorgen. Een belofte die ik met héél veel plezier en liefde ga houden!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
De reactie van omi:
Dit bericht op Instagram bekijken
Omi’s balletjes in tomatensaus
voor 4 personen:
1 kg gemengd gehakt
500 g kastanjechampignons
8tal kleine augurken + 1 el augurkensap
100 g melkerij boter + extra
100 g vloeiende bloem
1 potjes tomatenpuree (70g)
Worcestersaus
1 tl harissa (naar smaak)
peper en zout
Tip van Justine: het lekkerst met puree
- Rol de balletjes
- Kook ze gedurende 10 minuten gaar in 1 l water
- Zet de balletjes opzij en bewaar het kookvocht
- Snij de champignons en de augurken in plakjes
- Stoof de champignons aan in een stoofpot, in een klontje boter
- Kruid ze naar smaak met peper en zout
- Haal de champignons uit de stoofpot
- Smelt in diezelfde kookpot de boter
- Roer de bloem erdoorheen zodat je een roux krijgt
- Neem de pan van het vuur en giet er al roerend het kookvocht van de balletjes bij, tot je een dikke gladde saus krijgt
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door
Tip: voeg eventueel extra tomatenpuree toe voor een intensere tomatensmaak - Kruid met worcestersaus, peper en zout en harissa naar smaak
- Schep nu de balletjes, champignons, gesneden augurken én 1 el augurkensap door de saus
- Laat nog enkele minutren opwarmen op een matig vuur
Geniet er van!
x
Amylia