The new normal
De ‘staycation’ zit er voor de meesten op, volgende week gaan de kinderen terug naar school en stilletjes aan gaan we meer en meer naar een ‘nieuw normaal’, naar een leven na/met Covid19. Ik ben benieuwd, wat veranderde er voor jullie? Hoe beleefde jij de afgelopen maanden?
Ik schreef al eerder over hoe ik mijn zwangerschap beleefde tijdens deze gekke periode maar dat is eigenlijk niet het enige dat veranderde hier thuis. Ook voor Dimitri (die zoals jullie weten deejay is) was de Corona-crisis een echte game changer… Geen feestjes meer en dus ook geen optredens. Onze levensstijl werd dus behoorlijk overhoop gegooid… En binnen enkele weken, wanneer we eindelijk ons #babydna mogen verwelkomen, doen we daar nog een schepje bovenop! Spannend.
Waar veel mensen mij voor waarschuwen: ‘Je zal de eerste weken niet veel tijd hebben om te koken’. En dus ben ik me daar volop aan het voorbereiden. Ik kook dus al heel wat lekkers om de komende weken De Zondag, de blog én ook onze magen te vullen. Gerechtjes als deze spaghetti met kippenballetjes in pestosausstaan dan ook echt hoog op mijn lijstje: eenvoudig, snel en lekker. Ideaal na een drukke dag, voor mij… maar ook zeker vast voor jullie!
Spaghetti met kippenballetjes in pestosaus
voor 4 personen:
600 g kippengehakt
5 el rode pesto
200 g geraspte mozzarella
6 el paneermeel
1 ei
4 tenen look
2 lente-ui
1 chilipeper
250 ml (light) room
200 ml water
1 kippenbouillonblokje
500 g spaghetti
Klontje boter (of 2 el olijfolie)
handvol verse basilicum en peterselie
- Meng het kippengehakt met 1 el pesto, 100 g geraspte mozzarella, het paneermeel, het ei en enkele blaadjes fijngehakte basilicum
- Rol balletjes van deze mengeling, ter grootte van een pingpongballetje
- Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand
- Bak de balletjes goudbruin en schep ze dan uit de pan
- Stoof nu (in dezelfde pan) de fijngesneden chilipeper, look en lente-ui in aan
Tip: hou enkele stukjes lente-ui en chili opzij voor de garnering - Voeg de room, het water en het kippenbouillonblokje toe
- Laat de saus op een zacht vuurtje inkoken tot ze is ingedikt
- Kook ondertussen de spaghetti al dente in gezouten water
- Voeg de rest van de rode pesto en geraspte mozzarella toe aan de saus
- Schep nu ook de kippenballetjes bij de saus
- Snipper de verse kruiden fijn en voeg ze net voor het serveren toe
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Giet de spaghetti af en meng met de saus
- Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met verse peterselie, basilicum, lente-ui en chilipeper
#zondagsekost
Deze heerlijke originele pasta maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Eline uit Zingem.
Deze mega vrolijke foodie startte enkele maanden geleden haar eigen “instagram-blog” onder de naam My Litte Foodie Kitchen met allemaal lekkere receptjes! Allemaal eenvoudige, lekkere receptjes (en vaak nog gezond ook). Jup, eentje om te gaan volgen zou ik zeggen!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!