Wat een foodblogger zoal eet
Mensen hebben vaak de wildste ideeën over hoe onze weekmenu er uit zien. Maak je geen illusies, ik kook niet elke dag een vijfgangenmenu. Wij eten thuis lekker gewoon, en dat is ook helemaal hoe mijn geweldige gezin het het liefste heeft.
We eten op een weekdag lekkere balletjes (onder andere deze… maar er zijn zo veel heerlijke varianten!) , spaghetti, ovenschotels, vis met spinaziepuree. Simpel en vers. Daarnaast eten we ook huisgemaakte pasta’s, verse gyoza, pulled lam en fregola sarda met kabeljauw. Oh en daarnaast bestellen we ook graag eens frietjes bij de beste frituur of pita of Thai. En als het even kan (en we babysit hebben) genieten we met plezier van de grote keuze aan geweldige restaurants in ons Belgenlandje.
Deze kippenballetjes waren alvast een geslaagde doordeweekse maaltijd. Een lekkere ontdekking dankzij De Zondag waar ik nog steeds met heel veel trots elke week de lezersrubriek voor mag uitwerken.
Kippenballetjes in romige kruidenkaassaus
Heerlijk met gekookte aardappelen, maar ook met pasta of rijst kan je dit gerecht serveren. En op warme dagen smaakt het ook met een frisse salade en een stukje brood.
Voor 4 personen
1 ui
2 paprika’s (bv 1 rode en 1 groene)
2 stengels selder
250 g champignons
500 g kippengehakt
1 eierdooier
100 g paneermeel
olijfolie
150 g kruidenkaas
200 ml lichte room
Cayennepeper
Nootmuskaat
Peper en zout
Verse peterselie en/of basilicum
- Snipper de ui fijn
- Snij de paprika’s en selder in reepjes en de champignons in schijfjes
- Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel
- Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat
- Rol balletjes van het gehakt
- Bak de kippengehaktballetjes rondom bruin in een diepe pan (of stoofpot) in olijfolie
- Haal de kippengehaktballetjes uit de pan
- Stoof in dezelfde pan de ui
- Voeg na enkele minuten de andere groenten toe en laat enkele minuten roerbakken
- Voeg de room en de kruidenkaas toe en roer om tot een smeuĂŻg geheel
- Schep de kippengehakballetjes door de saus
- Zet het vuur wat zachter en laat de roomsaus 5 minuutjes pruttelen
- Tip: voeg eventueel een scheutje water of kippenbouillon toe als de saus te dik is
- Proef en kruid bij met peper en zout
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Vanja (53) uit Koningshooikt.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!