Good to know: de vegetarische versie, zonder de gedroogde ham, smaakt ook overheerlijk.
Asperge canneloni met gedroogde ham
Voor 4 personen
Canneloni:
4 lasagenvellen
12 groene asperges
4 plakjes gedroogde ham
Tip voor net dat extraatje: Kies voor gedroogde ham met truffel (Ik kocht mijne bij Lidl, uit het Deluxe gamma!)
Peper en zout
40 g Parmezaanse kaas
Verse peterselie
Voor de bechamelsaus
30 g boter
30 g vloeiende bloem
300 ml melk
peper en zout
geraspte nootmuskaat
Vers citroensap naar smaak
Extra: ovenschotel
- Kook de lasagnevellen al dente in gezouten water
- Giet af en schik de vellen op een keukenhanddoek
- Spoel de groene asperges en snij het houterige uiteinde af
- Kook de asperges 5 minuten in gezouten water, tot ze nog net niet gaar zijn
- Verwarm je oven voor op 180°C, maak ondertussen de saus
- Smelt de boter in een sauspan of een pan met dikke bodem.
- Voeg de bloem toe en laat gedurende +- 2 minuten sudderen.
- Roer voortdurend met een garde en zorg ervoor dat de roux niet bruin kleurt
- Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf roeren om te voorkomen dat er klontertjes ontstaan
- Zet de pan op een laag vuur zodra alle melk goed is opgenomen
- Kook de saus al roerend, tot het mengsel de consistentie heeft van dikke room
- Breng op smaak met peper, zout, geraspte nootmuskaat en citroensap
- Schep een dun laagje saus in een ovenschotel
- Neem een lasagnevel en schik de gedroogde ham er op
- Leg drie asperges op de ham
- Rol het lasgnevel op en schik de canneloni in de ovenschotel
- Herhaal met de rest van de lasagnevellen
- Giet de rest van de bechamelsaus over de asperge canneloni
- Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de saus
- Bak 15 Ã 20 minuten in je voorverwarmde oven
- Werk af met verse peterselie
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt voor De Zondag, met ingrediënten van Lidl.