Geen tijd om te koken?
Zoals jullie weten werk ik ondertussen al van aan het begin van de corona-crisis thuis. En het is gek, maar thuis werken zorgt op sommige dagen voor veel meer tijd… en op andere dagen voor veel minder. En op die mindere dagen heb ik dan ook gewoon geen zin om uitgebreid te koken. Swat, ik denk dat jullie dat allemaal wel herkennen. Soms heb je gewoon weinig tijd en/of zin om de keuken in te duiken. Maar je hebt wel honger natuurlijk… #lastig haha!
Dan zijn de opties: kant-en-en-klaar, uithaal offffff een snel en gezond receptje zoals dit cookamealtje (of een van de vele andere)! Of ik je nu wil overtuigen van altijd voor die laatste optie te kiezen? Neeeeeee hoor, want af en toe eens een lekker frietje van de frituur is de max. Daar kan ik zelf ook echt van genieten. Maar ik wil jullie zoals steeds wel tonen dat lekker en gezond eten géén uren (voor)bereiding vraagt. Wat denken jullie? Missie geslaagd?
Veggie Japanse noedelsoep
Tip: Je kan makkelijk restjes groenten, kip of zalm verwerken in deze lekkere maaltijdsoep.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kastanjechampignons
200 g paksoi
200 g prei
4 cm verse gember
1 l groentebouillon
500 ml kokosmelk
4 eieren
250 g udon of ramen noedels
3 el arachideolie
3 el sojasaus
1 limoen
- Halveer de champignons
- Snij de paksoi in reepje en de prei in dunne ringen
- Hak de gember fijn en snij de limoen in partjes
- Bak de champignons kort op hoog vuur in een scheutje arachideolie, kruid met peper en zout
- Voeg de gember toe en bak deze op laag vuur mee
- Giet de groentebouillon in de kookpot
- Voeg de kokosmelk, paksoi, prei, en sojasaus toe
- Laat 10 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen
- Kook ondertussen de eieren, pel ze en snij ze doormidden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verdeel de noedels over 4 soepkommen
- Schep de soep erover
- Werk af met de eieren en serveer met een partje limoen
#zondagsekost
Deze Japanse noedelsoep maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Sylvie uit Sint-Katelijne-Waver. Een mama, een echte foodie én bovendien sinds dit (bijzondere) jaar ook trotse eigenaar van “Welkom Thuis“. Een ‘mompreneur’ die zich met haar zaak ook richt op mama’s.
Wat ze juist doet? Met Welkom thuis voorziet “Food for the belly” en “food for thought”: verse gezonde afhaalmaaltijden en wekelijkse inspiratiemails. Meer weten? De website van Welkom Thuis is nog ‘under construction’ maar via de kan je Sylvie en Welkom Thuis alvast beter leren kennen!
Zelf zegt ze hert nog mooier: ”Met Welkom Thuis is het mijn doel om jou als mama werk uit handen te nemen zodat er een moment ontstaat waarin je even kunt ontspannen, genieten en opladen. Ik mocht aan den lijve ondervinden hoe onmisbaar dit soort momentjes zijn, zodat je elke dag het beste van jezelf kunt geven. En dat is wat ik jou van harte gun. Welkom Thuis, een recept voor zelfzorg. Want als jij je als mama goed voelt, heeft het hele gezin daar baat bij.” Ik heb nog niet kunnen proeven van haar creaties, maar de weekmenu’s zien er alvast veelbelovend uit!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!