Facebook famous
Wie regelmatig op Facebook scrolt weet dat er heel wat online kookgroepen bestaan, zoals die van Libelle Lekker bijvoorbeeld, waar mensen elkaar dagelijks inspireren met het lekkers dat ze klaarmaken. Wie dat de afgelopen dagen deed kwam deze populaire taart mogelijks al meermaals tegen. De favoriete appeltaart van Brigitta en Cindy is namelijk een echte hit! Cindy: “Ongelooflijk, ik had zelf nooit verwacht dat onze appeltaart zo’n succes zou hebben. Het is zo leuk dat er zo veel mensen aan het bakken gaan!”.
Brigitte deelde het originele recept, en Cindy deed enkele kleine aanpassingen… en zo kwam dit lekkere recept tot stand! “De taart is ontzettend eenvoudig en ook echt snel klaar”, vertelt Brigitta trots. “Bovendien”, vult Cindy aan, “heb maar een paar ingrediĂ«nten nodig, die de meeste mensen zelfs standaard in huis hebben.” Ik mocht hun Facebook Famous appeltaart afgelopen weekend delen met de lezers van De Zondag, en ik ben benieuwd of ook jullie deze taart kunnen smaken!Â
Appeltaart
1 vel bladerdeeg
3 appels
80 g bloemsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 el vanillepudding poeder
250 ml room
2 eieren
3 el abrikozenconfituur
- Verwarm je oven voor op 175°C
- Schik het bladerdeeg in een ingevette bakvorm
- Prik er met een vork gaatjes
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snij ze in dunne plakjes
- Schik de appelplakjes op het bladerdeeg
- Meng in een kom de bloemsuiker, de vanillesuiker, het vanillepudding poeder, de room en de eieren tot een glad mengsel
- Giet dit mengsel in de bodem
- Bak 45 minuten in je voorverwarmde oven
- Haal de taart uit de oven
- Meng 3 el abrikozenconfituur met 1 el warm water
- Bestrijk hiermee de appeltaart
Een echte winner!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Deze heerlijke appeltaart maakte ik klaar voor De Zondag, Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!