Oh en volgens mijn liefste vriendinnetje die ‘mocht poseren’ voor de foto waren het de lekkerste die ze ooit at 😉

 

Appel-kaneelrolletjes

Ingrediënten voor +-12 stuks

DEEG:

250 ml volle melk
50 g suiker
7 g droge gist
2 eieren
snufje zout
565 g bloem
100 groomboter

VULLING

4 appels
30 g roomboter
80 g ksuiker
½ theelepel kaneel
snufje zout
1 el maïzena

BOTERMENGSEL

190 g roomboter (kamertemperatuur)
280 g donkerbruine suiker
2 el kaneel
snufje zout
125 g pecannoten of walnoten

FROSTING

115 g roomboter (kamertemperatuur)
25 g roomkaas
120 g poedersuiker
2 el volle room

Extra: twee ruime bakvormen

BEREIDINGSWIJZE

Deeg

Appelvulling

Botermengsel

 

 

Frosting

 

En dan… Genieten (met een grote G).

De Zondag

Deze lekkernij maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van Shana. Lezeres Shana is al van kinds af aan dol op lekker eten. “Na het avondeten vroeg ik al aan mijn mama wat we de dag nadien zouden eten, ik denk dat ze daar soms echt gek van werd.”, vertelt Shana al lachend, “Naarmate ik ouder werd begon ik meer en meer zelf te experimenteren in de keuken. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend werd koken een echte passie en begin ik ook mijn recepten neer te pennen op mijn eigen shana’s foodblog.”. Ook tijdens haar werk als ergotherapeute zet ze haar passie voor koken regelmatig in: “Een paar keer per jaar duik ik met de bewoners de keuken in. We stellen dan samen hun lievelingsmenu samen en bereiden een heus drie gangen menu. Dan zie je van voorbereiding tot samen tafelen alleen maar blije gezichten, geweldig!” vergeet zeker Shana’s foodblog niet te volgen via instagram!

 

 

Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

 

Smakelijk!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

Laat een reactie achter

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Post comment

Go to Top