Gezondigen
Ik hou van vers, huisgemaakt en smaakvol. En vaak zijn dat soort gerechten best wel gezond. Maaaaaaar ik ben daarnaast ook wel echt een genieter. Van al dat lekker huisgemaakt uiteraard, maar ook van uitgebreid uit eten gaan, een lekker drankje oh en snoep van de markt, een chocoladereep (en dit lijstje kan nog veel langer hehe).
Dit cookamealtje is de perfecte combinatie tussen huisgemaakt, lekker, zoet ennnnn gezond hehe. Vergeleken met de originele snickers (jeweetwel de zalig lekkere gevulde chocoladereep op basis van nougat, karamel en geroosterde pinda’s omhuld met chocolade) is deze heerlijk homemade snickers met dadels echt wel gezond. De repen waren hier echt – veel te – snel helemaal opgesnoept! Gezondigen heet zoiets dan *knipoog*
Gezonde snickers met dadels
Voor 8 porties
24 medjool dadels
125 pindakaas
4 el ongezouten pindanoten
150 g pure chocolade
Grof zeezout
- Snij de dadels door het midden open, maar niet helemaal doormidden
- Haal de pit eruit
- Druk de dadels plat op een bakpapier, ze vormen de bodem van je snickers
- Verdeel de pindakaas over de dadels
- Hak de pindanoten grof
- Strooi de pindanoten over de pindakaas
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven
- Giet de chocolade over de pindanoten
- Werk af met grof zeezout
- Leg 30 minuten in de diepvriezer tot de chocolade hard is
- Snij in repen
Tip: Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast
De Zondag
Deze salade met geitenkaas en framboos maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Anna. Al meer dan 12 jaar is Anna bezig met gezonde voeding. Eerst vanuit haar studies als osteopate en ondertussen uit pure interesse en ervaring. Anna: “Ik merkte bij mezelf dat je veel lichamelijke klachten vaak niet kan loskoppelen van je voeding, daardoor ging ik me er meer en meer in verdiepen. Ik voel me nu echt goed en energiek door mijn gezonde en actieve levensstijl.” Deze happy mama verwen je het liefst met een lekkere verse maaltijd: “Als mama kook ik veel zelf en soms is het wel eens leuk om gewoon aan tafel te mogen schuiven en niks te hoeven doen.”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smullen maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!