Vegan rainbow lasagne
Tip: Als ik terugkijk naar mijn lasagne op de foto dan ben ik iets te zuinig geweest met de vulling. Ga dus gerust voor lekker dikke lagen. Voor extra veel smaak en een extra mooi regenboog effect!
Ingrediënten voor 2 personen
+- 10 (gele) linzen lasagnevellen
1 ui, fijngesnippperd
3 tenen look
400 g gepelde tomaten
400 g verse spinazie
700 g pompoen, in blokjes
3 rode bieten, in blokjes (voorgekookt kan ook)
165 ml plantaardige melk
50 g bloem
60 g vegan kaas + extra
Kruiden: salie, oregano, rozemarijn, peper en zout, verse basilicum
Olijfolie
- Verwarm je oven op 180°C
- Snipper de ui en 2 teentjes look
- Fruit de look en ui glazig in olijfolie
- Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met oregano, peper en zout
- Laat de tomatensaus op een zacht vuur 15 minuten sudderen
- Verdeel de pompoenblokjes en bietenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat
- Besprenkel met de groenten met olijfolie
- Kruid de pompen met salie, rozemarijn en zout en de bietjes met peper en zout
- Rooster 20 min in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht zijn
- Schep de pompoenblokjes in een blender, giet er een scheutje water bij en mix glad
- Blend nadien ook de blokjes rode biet tot een smeuïge massa
- Fruit een teentje look in olijfolie en voeg de spinazie in delen toe
- Laat slinken, schep in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit
- Meng voor de bechamelsaus de ingrediënten door elkaar in een sauspan
- Breng al roerend aan de kook en laat de saus indikken
- Schep een laag tomatensaus op de bodem van een ovenschaal
- Bouw nu de rainbow lasagne op: lasagnevellen – pompoencrème – lasagnevellen – tomatensaus – lasagnevellen – spinazie – lasagnevellen – bietencrème – lasagnevellen tomatensaus en bechamelsaus – vegan kaas
- Laat de rainbox lasagne nu 30 minuten garen in de oven, op 200°C
- Werk af met verse basilicum
Follow your dreams
Wat als je op een festival staat te dansen en in de wei naast het feestgedruis merk je de koeien op. En die koeien zien er niet al te best uit. Op dat moment besluit je je levensstijl drastisch om te gooien. Het overkwam Nancy drie jaar geleden. Sinds die dag eet ze vegetarisch, en toen ze eenmaal de smaak te pakken had maakte ze de sprong naar een volledig plantaardige levensstijl. En sinds kort gaat deze enthousiaste madam nog een stapje verder! Met haar eigen webshop ‘The Glow Getter’ verkoopt ze plantbased skin care, at home wellness toestellen en gezondheidssupplementen. Best indrukwekkend, toch?
En aangezien jonge gemotiveerde ondernemers een extra duwtje in de rug verdienen, zeker als ze zo sympathiek zijn als Nancy, zou ik zeggen: GO FOLLOW HER (en/of koop haar webshop leeg).
Succes Nancy, en wie weet kunnen we na deze hele C-crisis eens samen een oat latté gaan drinken!?
Dit lekkere gerechtje kreeg ik dus van Nancy en maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet van deze kleurrijke maaltijd!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De spinazie staat niet tussen de ingrediënten.
Oei, aangevuld. Bedankt!