“Risotto maken… dat kan ik niet.”
Risotto maken klinkt voor velen als een uitdagende culinaire onderneming… Ik hoor je al denken “Risotto maken… dat kan ik niet.”. Maar eigenlijk is het verrassend eenvoudig – en bovenal ontzettend lekker! Laat je niet afschrikken door dit geroerde rijstgerecht uit ItaliĂ«; met een beetje geduld en liefde tover je een heerlijke maaltijd op tafel waar het hele gezin van kan genieten.Â
Wist je trouwens dat zeebaars, naast zijn delicate en milde smaak, ook een echte vitaminebom is? Deze vis zit boordevol omega-3 vetzuren en vitamine D, die bijdragen aan een gezond hart en sterke botten. Bovendien is zeebaars een magere vis, perfect voor wie op zoek is naar een voedzaam en licht (voor)gerecht. (Tip: Heb je, net zoals ik, geen viswinkel in de buurt? Ik koop mijn verse vis heel vaak bij Lidl, waar ze naast de typische kabeljauw, zalm en pangasius ook wekelijks enkele andere lekkere betaalbare stukjes vis in assortiment hebben!)
Dus, waar wacht je nog op? Zet de pan op het vuur, en laat je verrassen door de eenvoud en smaak van deze heerlijke risotto met zeebaars!
Risotto met zeebaars
Voorgerecht voor 4 personen
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes look
Takje verse tijm
400 g risottorijst
600 ml groentenbouillon
200 g diepvrieserwten
150 gram Parmesaanse kaas
40 gram boter
4 zeebaarsfilets, met vel
- Snipper de ui en de look
- Snij de paprika in brunoise
- Stoof de ui, look en paprika aan in een pot met olijfolie samen met het takje tijm
- Voeg de rijst toe en laat enkele minuten mee stoven
- Giet de helft van de groentenbouillon bij de risottorijst, laat de risottorijst de bouillon absorberen
- Roer de risotto om en voeg de erwten en de rest van de bouillon toe
- Laat al roerend verder garen (ongeveer 15 min)
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder de risotto
- Voeg de boter toe en roer om
- Kruid met peper van de molen, naar smaak
- Maak in elke zeebaarsfilet enkele inkepingen aan de velkant en kruid met peper en zout
- Bak de vis in een pan met olijfolie eerst op de velkant en vervolgens kort aan de andere kant
- Verdeel de risotto op de borden en leg er de zeebaarsfilet dwars op
De Zondag
Deze lekkere pasta maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van Johanna (64) uit Sint-Michiels -Brugge. Johanna: “Deze risotto met zeebaars is een van mijn klassiekers bij een etentje en altijd een groot succes. Het is een eenvoudige bereiding met een heerlijk smaakvol resultaat Bovendien vind ik risotto maken heel rustgevend. Rustig roeren in de pot en alles perfect op smaak brengen. Oh, en het ziet er toch ook echt heel mooi uit, vind je niet? ”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!