Na regen komt… een koekje?
Wanneer de regen tegen de ramen klettert en de lucht grijs kleurt, is er niets beter dan de geur van versgebakken koekjes om je dag op te vrolijken. Deze Nutella koekjes zijn perfect voor zo’n druilerige dag: eenvoudig te maken, slechts 10 minuutjes in de oven, en onweerstaanbaar lekker. Maar pas op… eentje is écht geentje. Voor je het weet, verdwijnen ze sneller dan de regenbuien! 😉
Nutella koekjes
Ingrediënten voor +- 15 koekjes
1 ei
180 g nutella
150 g patisseriebloem (gezeefd)
Snuifje zout
Vulling :
2 el nutella (of meer)
Handvol gehakte hazelnoten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop het ei los in een kom.
- Voeg de Nutella toe en meng tot een gladde, egale massa.
- Zeef de bloem en voeg deze samen met het zout toe aan het Nutella-mengsel. Meng alles goed tot een samenhangend deeg.
- Rol bolletjes van ongeveer 25 gram per stuk.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk met je vinger (of de achterkant van een lepel) een kuiltje in het midden van elk bolletje.
- Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat zodat ze steviger worden.
- Verwarm wat Nutella kort in de magnetron of in een pannetje en vul de kuiltjes van de koekjes hiermee.
- Bestrooi de koekjes met fijngehakte hazelnoten als finishing touch.
De Zondag
Een gerechtje dat ik klaarmaakte voor De Zondag naar het recept van Nikki (57) uit Sint-Lieven-Houtem. Lezeres Nikki geniet met haar man van een welverdiend pensioen en brengt heel wat tijd door in hun vakantiehuisje in Spanje: “We genieten ontzettend van onze tweede thuis hier. Wanneer we in Spanje zijn gaan we vaak wandelen, of we gaan met onze scooter op ontdekking in de streek. Elke keer we hier zijn ontdekken we wel een gezellig nieuw dorpje of een gezellige plek om te genieten van de heerlijke Spaanse gastronomie!”
“Zelf ben ik ook continu bezig met eten en recepten”, vertelt Nikki enthousiast, “er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan het lezen ben in een kookboek of kookmagazine… en er gaat ook zelden een dag voorbij dat ik niet sta te kokerellen”. En wat Nikki écht gelukkig maakt is al dat lekkers kunnen delen. Nikki: “Niets leuker dan vrienden en familie blij maken met huisgemaakte cake, koekjes, confituur,…”. Oh, en Nikki deelt nog veel meer recepten, en dat doet ze op haar facebook-groep: Tartas & Relleu.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!