Een soep die je hart verwarmt
Op zoek naar een snelle, voedzame maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt? Deze Aziatische maaltijdsoep met kip zit boordevol verse groenten, sappige kip en een hartige bouillon die je smaakpapillen laat dansen. Perfect voor een drukke doordeweekse avond of een luie zondag! Bovendien kun je eindeloos variëren door andere groenten of noedels toe te voegen. Serveer met een snufje koriander en een vleugje sojasaus voor die authentieke touch. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook echt een smaakbom in een kom!
Aziatische maaltijdsoep met kip
Voor 4 personen
2 tenen look
1 rode ui
200 g Chinese kool
1 paksoi
1 stengel prei
1 rode paprika
150 g champignons
2 kipfilets
100 g eiermie
100 g sojascheuten
1,5 l kippenbouillon
Verse groene kruiden (bladpeterselie en/of koriander)
1-2 el sojasaus (naar smaak)
Arachideolie
Peper en zout
- Snipper de look en rode ui fijn
- Snij de Chinese kool, paksoi en prei in dunne repen
- Snij de paprika in blokjes en de champignons in partjes
- Zet alle ingrediënten klaar
- Verhit een scheutje arachideolie in een ruime pot
- Fruit de look en rode ui een minuut aan
- Voeg de overige groenten toe en roerbak ze ongeveer 2 minuten
- Giet de kippenbouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook
- Voeg de kipfilets toe en laat ze 10 minuten zachtjes sudderen, controleer of de kip gaar is (kerntemperatuur 75 °C
- Haal de kipfilets uit de soep en trek ze met twee vorken in reepjes
- Voeg de eiermie toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking (meestal 4-10 minuten)
- Doe de reepjes kip en de sojascheuten in de soep
- Proef en breng op smaak met peper, zout en sojasaus
- Schep de aziatische maaltijdsoep in kommen en werk af met fijngehakte bladpeterselie en/of koriander
Tip: Voeg eventueel een snufje sesamzaad of een schijfje limoen toe voor extra smaak
De Zondag
Een gerechtje dat ik klaarmaakte voor De Zondag naar het recept van Isabel uit Slijpe. Isabel: “Deze lekkere aziatische maaltijdsoep boordevol groenten eet je als stevige lunch of avondmaal. Bovendien een ideaal gerecht om je koelkast leeg te maken en alle restjes groenten die je nog in huis hebt op te gebruiken!”.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!