Eenvoud smaakt
Oh wat hou ik van recepten die er uit zien alsof je uren in de keuken hebt gestaan, die heerlijk smaken en die stiekem super eenvoudig zijn. Het is niet voor niets dat de blog vol staat met dat soort recepten natuurlijk… Jup, eenvoud smaakt. En deze witte chocolade cheesecake is daar een super voorbeeld van.
Ik kreeg het recept een tijdje geleden binnen in mijn mailbox van Zondagse Kost, en het verscheen enkele weken dus ook in De Zondag. Tot groot plezier van Lies uit Tervuren. Zij bezorgde mij het recept en is al jaren trouwe fan van de rubriek. “Ik maakte zelf al heel wat recepten uit deze rubriek klaar en ben natuurlijk super trots dat ik nu nu zelf mijn gerecht kan delen met de lezers van deze krant. Ik hoop dat heel wat mensen er thuis mee aan de slag zullen gaan!” Heerlijk toch?
En over haar recept vertelde ze dit: “Deze lekkere witte chocolade cheesecake maakte ik al regelmatig als traktatie voor familie en vrienden. En keer op keer valt ze helemaal in de smaak! Ze is héél eenvoudig om klaar te maken en heeft slechts drie ingrediënten.” Reden genoeg om aan de slag te gaan!
Witte chocolade cheesecake
Tip van Lies: Voeg een handje bosbessen of frambozen toe voor een fruitige variant!
voor 4 personen
120 g witte chocolade
120 g platte kaas
3 eieren
Extra; Ik gebruikte een springvorm van 18cm
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Smelt de chocolade au bain marie
- Splits de eieren
- Meng in een grote kom de platte kaas met de eidooiers
- Voeg al roerend de gesmolten chocolade toe
- Klop de eiwitten stijf
- Spatel het eiwit voorzichtig onder het platte kaasmengsel
- Bak de witte chocolade cheesecake 45 minuten in je voorverwarmde oven
- Laat afkoelen en geniet!
Heerlijk toch!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
hallo, lijkt me heerlijk 🙂
Wat is platte kaas. Welke is zo goed vanuit de supermarkt ?
Hoi Dorien! Plattekaas koop je gewoon in elke supermarkt. Misschien ken je het als ‘verse kaas’? (zo staat het op de pot van danone). Succes!