Groentebommetje
Wanneer je snel even naar de ingrediënten van deze winterse minestrone kijkt dan is het al snel duidelijk: deze minestrone is een echte groentebom… en daardoor ook een smaakbom, een vitaminebom en bovendien een heerlijk kommetje lekker van bij ons. Veel groenten… en je hebt dus best wat snijwerk. Maar voor de rest is er aan de bereiding weinig werk. Bovendien is de soep ideaal om in te vriezen. Aanstoven, een grote pot in, sudderen en genieten!
Winterse minestrone
Voor 4 tot 6 personen
1 ui
2 tenen look
Klontje boter
3 stengels selder
2 wortelen
1 pastinaak
2 boterrapen
3 peterseliewortelen
2 aardappelen
70 g (klein blikje) tomatenpuree
0,6 kg familiesteak of flanksteak
3 l vleesbouillon
½ boerenkool
300 g spruiten
1 blik witte bonen
1 blik tomaten in blokjes
6 blaadjes laurier
Enkele takjes tijm
peper
zout
- Snipper ui en look
- Snij de selder, wortelen, pastinaak, boterrapen, peterseliewortelen en aardappelen in kleine blokjes (brunoise)
- Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in een klontje boter
- Voeg de groenten blokjes toe
- Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even mee bakken
- Leg het vlees mee in de kookpot
- Giet vervolgens de vleesbouillon bij de groenten
- Breng de soep aan de kook en laat vervolgens op een laag uur sudderen
- Kuis de boerenkool en trek de blaadjes van de harde stengels
- Snij de bladeren van de boerenkool in fijne reepjes
- Doe de boerenkool en de spruiten bij de soep
- Spoel de bonen en voeg ze toe aan de soep
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Voeg de kruiden toe (laurier en tijm) en kruid met peper en zout
- Laat minstens anderhalf uur garen zodat het vlees uiteenvalt
Tip: haal het vlees uit elkaar met een vork - Proef en kruid eventueel bij
- Giet de minestrone in kommen en werk af met Parmezaanse kaas
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Deze winterse minestrone maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van Kevin. Kevin omschrijft zichzelf als een ‘groentje in de keuken, want hoewel hij de smaak nu echt te pakken heeft, kookt hij eigenlijk nog maar enkele maanden. “Afgelopen september begon ik kookles te volgen en heel wat kookboeken te lezen. Mijn doel was eigenlijk vooral om lekkers op tafel zetten zonder te vervallen in de klassieke aardappel, groenten en vlees. Ondertussen kook ik bijna dagelijks en durf ik steeds vaker te experimenteren in de keuken. Meer nog, ik heb me ondertussen al ingeschreven voor een volgende kookcursus en een cursus sommelier!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!