De zondag
Even geleden kreeg ik voor De Zondag een mailtje van fiere oma Bernice die graag twee van haar zeven kleinkinderen in de kijker wou zetten. Bernice: “Mijn kleindochter Marie-Charlotte staat graag in de keuken. Toen ze haar neef Michiel als vormselpeter wou vragen deed ze dat op een originele manier: met taart. Niet zo maar taart, maar met het taartrecept van haar overgrootmoeder. Ik moet toegeven dat het voor mij een onzettend mooi moment was. Om te zien dat ze zo creatief was en dat ze lekkere taart waar zo veel herinneringen aan vast zitten helemaal zelf klaarmaakte. Het is zo fijn dat we telkens we deze taart serveren opnieuw mooie herinneringen maken.”
En mooie herinneringen maakt deze warme familie heel regelmatig. Bernice: “Moederdag, vaderdag, verjaardagen, communies, … elke gelegenheid nemen we de tijd om samen te komen. Daarnaast spreken we ook elke zondag af, samen bijpraten bij een goedgevulde tafel vol lekkers… dat zorgt ook elke week voor een stevig gevuld omahart.”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Zeg jij het net zoals Marie-Charlotte ook met deze lekkere taart? Zeg-het-met-taart!
Zeg-het-met-taart
Voor 4 tot 6 personen
65 g boter
150 g suiker
2 eieren
150 g bloem
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
100 ml melk
Voor de afwerking: (huisgemaakt) glazuur of chocoladesaus of taartdecoratiestiften
Extra: springvorm (24cm)
- Smelt de boter met de suiker en de melk in een sauspan
- Haal van het vuur en laat afkoelen
- Verwarm je oven voor op 150°C
- Meng de bloem met het bakpoeder in een kom
- Splits de eieren, voeg de eierdooiers toe aan de bloem
- Giet nu ook het afgekoelde melkmengsel in de kom
- Meng (met een keukenrobot) het geheel tot een glad en luchtig deeg
- Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker
- Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het deeg
- Beboter de springvorm en giet het deeg er in
- Bak de taart 35 minuten in je voorverwarmde oven
- Schrijf je gewenste boodschap op de taart
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!