Een boekje vol geheimen
Dit receptje was jarenlang een geheim… Maar vorige week deelde Marieke het met de lezers van De Zondag, en nu deel ik het met jullie. Wanneer we lezeres Marieke vragen naar het verhaal achter deze lekkere frangipanetaart vertelt ze met een grote glimlach over haar oma: “Mijn oma hield van bakken en koken. En aangezien mijn moeder niet graag bakte was mijn oma dolgelukkig dat ik niets liever deed dan haar helpen in de keuken.” Haar lievelings- en succesrecepten schreef oma zorgvuldig neer in een boekje, een boekje dat Marieke kreeg na haar overlijden.
Marieke: “Het receptenboekje van oma is voor mij van onschatbare waarde. Onder andere haar signature-taart, deze frangipanetaart met abrikozen, staat er in. De overheerlijke frangipanetaart maak ik heel vaak wanneer er bezoek is … en telkens opnieuw vragen mensen het recept. Ik heb het jarenlang geheim gehouden, gekoesterd. Maar ik denk dat mijn oma ongelooflijk trots zou zijn als haar taart door heel veel mensen gebakken zal worden.”
Eerlijk? Die taart was plots nog lekkerder na deze leuke anekdote. Wie bakt er mee?
Oma’s frangipanetaart met abrikozen
Voor 6 personen
50 g amandelpoeder
90 g zelfrijzende bloem
150 g suiker
125 g boter (op kamertemperatuur)
3 el melk
1 ei
Snuifje zout
1 rol bladerdeeg
1 blik gehalveerde abrikozen
Bloemsuiker voor de afwerking
Extra: taartvorm
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng in een kom het amandelpoeder met de bloem, de suiker, de boter, de melk, het ei en een snuifje zout
- Roer tot een glad geheel
- Schik het bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem
- Verdeel hierover het amandelmengsel
- Schik de abrikozen op het amandelmengsel
- Zet de taart 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk voor het serveren af met poedersuiker
Ps: Heb je de smaak te pakken na dit lekkere recept van Marieke’s oma? Ze maakte een kookbundel voor kinderen. De kookbundel is verdeeld in 4 seizoenen en per seizoen 5 kidsproof recepten. Alle recepten bevatten overzichtskaarten maar ook stap voor stap kaarten. Supertof! (Niet gesponsord #sharingiscaring)
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!