Comfort food
Vegetarische canneloni met tomaat en mozzarella
1 ui
3 tenen look
1 courgette
2 el olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
½ tl paprikapoeder
½ tl oregano
10 cannellonibuisjes
300 g kerstomaten
3 bolletjes buffelmozzarella
50 g gemalen kaas
Peper en zout
Verse basilicum
- Snipper de ui en look fijn
- Snij de courgette in blokjes
- Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in olijfolie
- Voeg de courgette en de kruiden toe en roerbak enkele minuten
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Laat de saus pruttelen op een zacht vuur terwijl je de cannelloni vult
- Verwarm je oven op 180°C
- Halveer de kerstomaatjes
- Verdeel de mozzarella in kleine stukjes
- Vul de cannelloni buisjes op met afwisselend een kerstomaatje en mozzarella
- Schik de buisjes in een ovenschaal
- Giet de tomatensaus over de gevulde cannelloni
- Verdeel de overgebleven mozzarella en de gemalen kaas over de cannelloni
- Plaats 20 Ă 25 minuten in de voorverwarme oven
- Werk af met verse basilicum
De Zondag
Deze lekkere pasta maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van Hannah-Marieke uit Knokke.“Ik hou ontzettend van ovenschotels, lekker en eenvoudig. Er stond in de kast al maanden een doos cannelloni naar mij te glimlachen… en toen ik op internet een filmpje zag over cannelloni opgevuld met tomaat en mozzarella ging ik zelf aan het experimenteren met wat er nog in de koelkast lag… ondertussen heb ik deze heerlijke cannelloni al meermaals gemaakt… een schot in de roos!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!