Gegrilde schorseneren

Een lekkere wintergroente die vroeger heel vaak op tafel stond maar een beetje in de vergetelheid geraakte. En dat heeft misschien wel een beetje te maken met het minder appetijtelijke uiterlijk van de schorseneer. Een zanderige wortel met een zwarte schil die bovendien bij het schillen een plakkerige witte vloeistof vrijgeeft. Keukenmeidenverdriet, zo worden schorseneren ook wel…

Bruschetta met erwt

Deze bruschetta met erwt staat al een hele tijd op de blog. Een echte klassieker onder de aperitiefhapjes in heel nieuw, groen, jasje. Niet alleen valt dit hapje in de smaak bij al onze grote en kleine komen-eters (jaja, ik maak deze bijna standaard klaar als een van de hapjes wanneer we bezoek ontvangen), ook jullie blijken er…

Ontbijt met verse vijgen

Gezond Ă©n snel? Een portie yoghurt met een paar simpele toppings vormen een gezond, snel en lekker ontbijt. Het kan dus wel, gezond Ă©n snel. Wat dacht je bijvoorbeeld van noten en seizoensfruit? Ik koos voor verse vijgen want die kan je nu overal kopen! Drie handige vijgen-weetjes: test Je kan deze lekkere vruchten gewoon…

Komkommersoep

Verrassing! Voor de lezers is het elke week een verrassing welk gerecht er in de zondag zal staan. Want in de nieuwe rubriek ‘zondagse kost’ maak ik telkens favoriet van een lezer klaar. Afgelopen zondag stond er een heerlijk komkommersoepje in, een heerlijk gerecht van Lea. Leuk om te weten: ook voor lezeres Lea was…

Pimientos de padron

Deze “pimientos de padron” zijn een echte delicatesse is Spanje. Een heerlijke peper voor in de keuken, perfect om te serveren bij tapas of apero hapjes. Het zijn zachte pepers, hoewel er af en toe wel eentje kan tussen zitten die pikant afsmaakt. Je kan ze gewoon rauw eten, zoals een paprika, maar het lekkerst…

Zomerse pastasalade

De Zondag Afgelopen zondag (3 september’17) was het zo ver. De Zondag, de gratis krant die je bij je favoriete bakker kan vinden, kreeg een nieuw katern Ă©n een lekkere rubriek ‘Zondagse Kost’. In die rubriek maar ik elke week de lievelingskost klaar van een lezer. (Hier lees je er alles over). Het was lezeres Hannah…

Croque abrikoos – geitenkaas – ham

#bonappetitbe Voor de lancering van de wedstrijd “Win een culinair weekend naar Parijs” kreeg ik een mandje met streekproducten thuis geleverd. Het doel: met deze gerechten een simpel gerechtje klaarmaken om jullie alvast te inspireren. Mijn drie hoofdingrediĂ«nten, abrikoos, ham en geitenkaas zijn dan ook op en top Franse streekproducten. test Abricots Bergeron: Een laat…

Mosselen met tijm en room

18.08.2017 Dit recept zou ik normaal gisterenavond posten. Maar gisterenavond heb ik er niet meer aan gedacht. Door de vreselijke terreuraanslag in Barcelona (en later ook in Cambrils) enerzijds en anderzijds ook door de gezellige avond die we gepland hadden samen. Ik zei op restaurant nog “dju, ik ben vergeten mijn recept te delen”. En toen…