Egg muffins, oftwel een (k)ei-lekker ei-gerechtje om van je brunch (of lunchbox) een echt feest te maken!Â
Pimp your brunch (of lunchbox!)
De lente is in het land, de paasklokken komen er aan, …. en dus kriebelt het hier alvast om nog eens een brunch te plannen. Hoewel ik dat een gans jaar door heel graag doe is het vanaf de lente toch éxtra leuk. De tafel gedekt met mooi servies, bijpassende servietten en natuurlijk verse bloemen. Dan héél veel lekkers voorbereiden (lees: meestal te veel). En last but not least de stoelen vullen met de allerliefsten. Oh en nog even, en dan is hopelijk ook onze tuin helemaal in orde en dan kunnen we gewoon heerlijk buiten brunchen. Aftellen!
Bij een brunch, en niet enkel in de paasperiode, horen voor mij steevast eieren. Iedereen akkoord? Wel, met een gekookt eitje of omelet doe je nooit iets verkeerd… eenvoudig en altijd lekker. Maar waarom niet eens iedereen verrassen met deze originele egg-muffins?
Ik geef je alvast enkele redenen om dit cookamealtje snel uit te proberen:
- Eenvoudig: Zowel de ingrediëntenlijst als de te volgen stapjes zijn simpel, just the way I like it
- Feestelijk: Hier hoeft geen uitleg bij, zoals je kan zien op de foto ogen deze egg-muffins heel feestelijk
- Voor ieder wat wils: Yes, met deze muffins kan je alle kanten op. Zo kan je zelfs zonder al te veel moeite verschillende versies op tafel zetten. Wat dacht je van egg-muffins met spek of ham. Of misschien met een beetje geraspte kaas?
- Ideaal om restjes weg te werken: Trek je groentenla even open voor je aan deze muffins begint, want je kan er zowat alle restjes in kwijt. Paprika, courgette, broccoli,…
- Lunchbox-proof: Bak gerust een aantal muffins extra en bewaar ze tot enkele dagen in de koelkast. Deze mini omelet on-the-go is namelijk ideaal om mee te nemen/geven in je lunchbox.
Â
Egg muffins
Voor 6 stuks
6 eieren
40 ml melk
handvol spinazie (15 Ã 20 gram)
10 kerstomaatjes (+ eventueel extra als garnering, zoals op de foto)
100 g champignons
peper en zout
paprikapoeder
Extra: muffin vorm (zoals deze van Tefal bijvoorbeeld)
- Verwarm je oven op 180°C
- Vet de muffin vorm (indien nodig) in met boter of olie
- Klop de eieren luchtig met de melk
- Hak de spinazie fijn, snij de kerstomaatjes in vieren en de champignons in plakjes
- Meng de groenten onder het ei-mengsel
- Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder
- Verdeel het ei-mengsel over de muffinsvorm, vul elk vormpje voor 3/4
- (Garneer eventueel met een kerstomaatje bovenaan, zoals op de foto)
- Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven Tip: Laat de muffins enkele minuten afkoelen met de oven op een kier, zo voorkom je dat ze te fel inzakken
- Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en serveer
Lunchclub
Dit lekkere ideetje komt van mijn lunchclub-vriendin Naomi. Zij verwende ons clubje enkele weken geleden op het werk met dit lekkere gerechtje en een bijhorende salade. Haar inspiratie haalde ze dan weer bij 15gram, heerlijk toch om elkaar te inspireren! . Lees hier alles over onze lunchclub en de lekkere gerechtjes die we al deelden. Â
Â
En dan nu…
snel een brunch plannen?
Yes please!
x
Amylia
Â
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie