Gegrilde pompelmoes
Wel… ik moet eerlijk toegegeven dat ik niet zo zeker was toen de pompelmoezen de oven in gingen. Warm fruit is zeker en vast niet altijd mijn ding. Gelukkig was het resultaat meer dan gewoon lekker, ik ben fan! De pompelmoezen hebben niet veel tijd nodig, eventjes onder de hete grill tot de suiker begint te karameliseren en je bent helemaal klaar. Ook leuk: Dit is een receptje dat de hele dag door smaakt. Bij het ontbijt, als tussendoortje of zelfs als gezond dessert.
Per persoon
1 rode pompelmoes
1 tl rietsuiker
Kaneelpoeder (naar smaak)
- Verwarm de grill van je oven
- Halveer de pompelmoes
- Leg de halve pompelmoezen in een ovenschotel met de snijkant naar boven
- Verdeel er 1 tl rietsuiker over en bestrooi met een beetje kaneelpoeder (naar smaak)
- Plaats de pompelmoezen ongeveer 5 minuten onder de warme grill, tot de suiker begint te karameliseren
- Haal uit de oven en serveer lauwwarm
Tips van mij én van jullie!
* Moeilijk om op te eten? Snij het vruchtvlees al even los met een scherp mes voor het grillen
* Serveer met een flinke schep Griekse Yoghurt! Heerlijk ontbijt of tussendoortje!
* Zalig als dessert met een bolletje ijs (Bedankt Jonny Gielens!)
* Ook lekker met een beetje ahornsiroop of honing  en rozemarijn (Bedankt Marrie Wattiez!)
* Of munt! (Bedankt Marrie Wattiez!)
*Â Met een beetje olijfolie, grof zout en gerookte of rauwe zalm! (Bedankt Anne-Leen Somers!)
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Getest & goedgekeurd! 🙂
Superleuk om te lezen!
Pompelmoes. Ik vind dat altijd zo’n leuk woord! Nu zie ik het fruit dat bij de naam hoort!
Yam heerlijk recept. Ik denk er niet aan om fruit te grillen. maar als je het eenmaal doet wat smaakt het dan lekker zeg!
Pompelmoes heb ik nooit eerder gehad. Het klinkt wel grappig en het ziet er verrukkelijk uit!
Wat zeggen jullie dan in Nederland? 🙂
Oh wauw dit ziet er wel erg lekker uit. Tof dat je ook extra tips geeft.
Ik heb een heerlijk dessertrecept met roze pompelmoes. Het staat ergens op de website van creuset en wordt in een tajine gemaakt. Om zo een pompelmoes te eten was ik nooit fan, maar door te grillen zal dat al iets heel anders zijn denk ik. En ja het vruchtvlees alvast wat lossnijden 🙂 Het is niet dat ik het niet lust, ik drink het graag als sap, al dan niet in combinatie met een wat zoetere appelsien. Ik ga dat zeker eens als ontbijtje maken! groetjes
Anke
Wat een onwijs leuk en origineel recept! Ik ben ook niet altijd dol op warm fruit, maar dit lijkt mij dan wel lekker. Zal het ook werken zonder de toegevoegde suikers? 🙂
Hoi Linda, Kan zeker ook zonder suiker hoor… Hoewel ik dat nét dat extraatje vind hebben. 😉