Heerlijk opwarmen
Februari was nog nooit zo warm en zo zonnig. De afgelopen dagen waren de warmste februaridagen ooit gemeten. Dat wil zeggen dat heel veel mensen genoten van terrasjes en dat er hier en daar zelfs al een barbecue op de planning stond. Daarnaast is het eerste lentezonnetje ook steevast de start het ‘saladeseizoen’, althans zo gaat dat toch voor mij. Ik heb weer zin in lunchsalades, maaltijdsalades, meer fruit en meer groenten. Maar morgen gaan we weer terug naar het ‘normale’ februariweer. Kouder en natter dus. En dan heb ik weer zin in een kommetje soep, jij ook?
Dit soepje met broccoli en pistachenoten is een toppertje. Eerst en vooral omdat ik gewoon gek op broccoli. Ennnn, deze groentje is niet alleen heel lekker… deze groene held is echt superfood! Een vitaminebom vol met vezels, foliumzuur,, vitamines én ze bevat zo goed als geen calorieën. De voedingswaarde van broccoli is zelfs vrij hoog in vergelijking met andere groenten. Lekker in deze soep, maar ook gestoomd, in een puree of gegrild in de over een echt toppertje!
Wist je trouwens dat, hoewel je broccoli het ganse jaar door in de supermarkt kan kopen, het eigenlijk geen wintergroente is? Maar dan gebruik ik vandaag als excuus toch even dat lentezonnetje van de afgelopen dagen, iedereen akkoord?
Broccolisoep met pistachenoten
1 Broccoli
Handvol ongezouten pistachenoten
1,5 l kippenbouillon
1 teentje look
Olijfolie
Peper & zout
- Snij de broccoli in kleine roosjes
Tip: De hele broccoli is eetbaar, ook de stam. Versnij deze dus zeker mee en voeg toe aan de soep. - Stoof de broccoli aan in olijfolie
- Voeg de fijngesnipperde ook toe
- Strooi een handjevol pistachenoten bij de broccoli en laat even mee stoven
- Voeg de bouillon toe wanneer je de nootjes begint te ruiken
- Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zacht koken, tot de broccoli helemaal gaar is
- Pureer de soep met je staafmixer
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Serveer de soep met enkele fijngehakte pistachenoten, een scheutje room en een druppeltje olijfolie
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Op de cover
Heel wat berichtjes over deze lekkere soep… en dat komt omdat dit Cookamealtje deze week op de cover van Deze Week staat (de streekkrant). Wekelijks worden 37 edities verspreid, gratis huis-aan-huis bedeeld over heel Vlaanderen aan meer dan 2,6 miljoen lezers. Hoe cool is dat?! Heb jij dit soepje gespot in de krant? #trots
Dit recept is een ‘antiek’ Cookamealtje, voor het eerst gepubliceerd in 2013 met toen deze foto. Ik heb al wat bijgeleerd sindsdien!