Belgische klassieker
Eerder deze week stond er een leuk pakketje bij mij voor de deur. Letterlijk voor de deur, want we waren niet thuis… (Bedankt lieve buurman om het pakketje op te halen en veilig en in de schaduw binnen te zetten.) Een kistje van Solo, met daarin alle ingrediënten om Asperges à la Flamande klaar te maken. Eerlijk? Alleen al de gedachte aan dit gerecht deed me watertanden. Ik ging er dus snel mee aan de slag!
Leuk zo’n pakketje… maar het kwam niet zonder reden. Solo is namelijk op zoek naar ‘gouden gerechten die nooit verloren mogen gaan”: 25 klassieker die écht Belgisch culinair erfgoed zijn. Zoals bijvoorbeeld deze zalige asperges op Vlaamse wijze. Maar ook vogelnestjes, stoofvlees, vol au vent en tomaat-garnaal dingen mee naar een plekje in deze top. Omdat de keuze tussen al dat Belgisch lekkers niet eenvoudig is vraagt Solo om hulp. Mijn hulp, maar ook die van jou!
Stem daarom mee op jouw favoriete Belgische klassieker op solo.be en maak kans
op een klontje puur goud (twv 5000 euro!) of een van de andere fantastische prijzen!
(Het stemmen loopt in verschillende rondes en kan nog tot 1 december 2019, meer info op solo.be)
Asperges à la Flamande
Heerlijk met gekookte aardappelen of puree.
voor 4 personen
2 bussels witte asperges (+- 28 stuks)
4 eieren
150 g Solo
1 bussel verse peterselie
Peper en zout
Nootmuskaat
- Schil de asperges met een dunschiller, van boven naar onder
- Snij het onderste harde einde er af
- Leg de asperges in een kookpot met koud, gezouten water
- Breng het water aan de kook, laat enkele minuten pruttelen en haal van het vuur
- Laat de asperges nu rusten in het kokende water, zo’n 5 tot 10 minuten (Geleerd van Jeroen Meus!)
- Controleer of ze de juiste garing hebben en laat ze vervolgens uitlekken
- Kook ondertussen ook de eieren hard
- Koel de eieren in koud water
- Pel de eieren en plek ze met een vork fijn
- Snipper de peterselie fijn en meng onder de eieren
- Kruid het ei-mengsel met peper, zout en nootmuskaat
- Laat de Solo even smelten in een pan
- Schik de warme asperges op een bord en verdeel er het ei-mengsel en de gesmolten boter over

Ben jij ook zo gek op asperges?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Blogpost in samenwerking met Solo
Oeh, het is inderdaad weer de hoogste tijd om asperges te eten. Dit ziet er lekker uit!
Ik ben gek op (witte) asperges! Ik ga gauw een soepje maken want het is natuurlijk maar tijdelijk verkrijgbaar.