Tagliata

Gasthof Vijverhof Ongeveer 2 jaar geleden namen enkele moedige nonkel en tantes een succesvolle familiebrasserie over in Schoten. Het interieur van “Het Vijverhof” werd opgefrist en de speeltuin onderging een metamorfose tot een heus speelparadijs. Gezelligheid en familiale sfeer werden behouden en het eten werd net een tikkeltje meer. De typische brasseriekeuken, bijzondere suggesties en…

Super sapje met rode biet

Extra vitamines aan de start van het nieuwe schooljaar? Beetje detoxen na een geslaagde vakantie? (zie: “Een ijsje meer of minder, maakt het uit?”) Dan zal je vast en zeker fan zijn van dit zoete groenten- en fruitsapje! Rode biet Zijn fantastische kleur heeft dit sapje te danken aan de rode biet! Heel wat mensen…

Golden milk

Melk is goed voor elk “Melk is goed voor elk”, een boodschap die we al van kleins af aan mee krijgen. Het bevat calcium, dat goed is voor sterke botten en sterke tanden, maar ook heel wat andere essentiële voedingsstoffen (Denk maar aan eiwitten en vitamines!). Ik gebruik wel regelmatig melk. Zo lust ik graag milkshakes,…

Ananas pancakes

Het begon met een blikje ananas in mijn voorraadkast. Helemaal achteraan en dus een beetje vergeten. Fruit in blik is lekker lang houdbaar… maar nu moest ik er dus dringend mee aan de slag. Op mijn facebookpagina vroeg ik om hulp en kreeg heel wat leuke reacties! Ik zal dus ananas moeten bijkopen om er…

Op stap met Tzatziki en groentjes

Op stap Niets heerlijker dat buiten aperitieven, picknicken in het park, lunchen op het strand,… Maar vaak is buiten eten niet zo praktisch. En dan heb ik het niet enkel over het wisselvallige zomerweer in ons landje. Zie: je dipsaus valt om, de worteltjes tuimelen op de grond en je stoot de champagnefles om. Deze tzatziki met…

Aardbeienmilkshake

Deze aardbeienmilkshake is eigelijk een throwback naar een fantastische avond. Want je wordt niet zo vaak uitgenodigd bij de enige echte Roger Van Damme, toch? Dé dessertchef stelde even geleden zijn nieuwste boek : aardbeien voor. En dat deed hij voor de gelegenheid niet aan “de pers”, maar voor een klein groepje bloggers in zijn atelier.…

Asperges met amandelen

Bijna exact een maand nog en we moeten weer een jaar lang wachten voor we van deze lekkere groenten kunnen genieten (het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni). Vorige week kregen jullie al lekkere aspergetaart voorgeschoteld, dit keer een andere leuke combinatie: asperges en amandelen. Gelezen in De Smaakbijbel (Niki Segnit): “De aspergesmaak wordt vaak als notig…

Bijzondere appelplaattaart

Bijzondere appelplaattaart… Bijzonder makkelijk te bereiden? ✓ Bijzonder snel klaar? ✓ Met een bijzonder ingrediënt? ✓ En een bijzonder lekker eindresultaat? ✓ Laten we starten met even te kijken naar de ingrediënten, hoe makkelijk de bereiding is merk je zo… Op het eerste zicht niets heel bijzonders? Confituur van zoete aardappel We overlopen even samen: (details van…

Vietnamese affogato

Dit moet een van de meest multiculturele recepten zijn die ik tot nu toe ooit neerpende. Een heel erg simpel receptje dat je op enkele minuten op tafel tovert, met een smaak om U tegen te zeggen en met invloeden uit maar liefst 5 erg uiteenlopende bestemmingen! Reisje rond de wereld Laten we beginnen bij het…