Spiralizer
Dit receptje is er eentje met courgettenoodles, aka courgetti. Om die heel snel en eenvoudig klaar te maken roep je best de hulp in van een keukentoestel: een spiraalsnijder. Als je dat gaat googlen kan je grosso modo vier verschillende soorten terugvinden, in ook 4 verschillende prijsklassen. Je hebt eerst en vooral de dunschillers met roteerbare mesjes, verder ook de bekende ‘slijper’ spiraalsnijder, een uitgebreide versie met verschillende messen en uiteraard heb je ondertussen ook een elektrische spiraalsnijder. Ik heb ze allemaal al uitgetest en, los van welk merk je kiest, is de derde in rij mijn favoriet.
De eerste twee zijn goed voor sporadisch gebruik en vooral voor het spiralizen van zachtere groenten zoals courgette. Let wel dat bij de ‘slijper’ je groenten ook niet te breed mogen zijn, anders passen ze er niet in. De elektrische versie gaat extra snel en zonder moeite… maar ook daar moet je zorgen dat je groenten/fruit niet te breed uitvallen. Bij de handmatige versie kan dat wel. In het toestel zitten 3 afneembare messen om spaghetti, spiralen of schijfjes te snijden. En in tegenstelling tot bij de goedkopere versies kan je hiermee ook harde groenten spiralizen. Aardappelen, zoete aardappelen en zelfs pompoen zijn geen enkel probleem. Ideaal als je wil experimenteren!Â
Inspiratie nodig?
Heb je zo’n toestel in de kast staan maar gebruik je het te weinig? Dan zijn deze receptjes misschien iets voor jou: spring rolls met courgetti en aardbeien, courgetti met kip en pesto van spinazie en last but not least deze lekkere power salad in a jar. Ik heb mijn spiralizer alvast ‘herontdekt’ (want ik heb hem al een tijdje) en ga zeker en vast nog nieuwe dingen uitproberen. Dé inspiratiebron voor mij is ‘inspiralized‘, een geweldige blogster uit New York, die ook haar eigen spiralizer op de markt bracht. (sidenote: die heb ik niet gekocht want de verzendingskosten liepen hier wel erg hoog op…) Zij heeft ondertussen een hele collectie gerechtjes op haar blog staan met té gekke combinaties!
Terug naar de orde van de dag, deze lekkere courgetti salade met pindadressing!
Courgetti salade met pindadressing
Lichte lunch voor 4 personen
Salade:
2 courgettes
1 rode paprika
1 grote wortel
10tal kerstomaatjes
4 lente-uien
30 g ongezoute pindanoten
Handvol verse koriander
Dressing:
Zeste en sap van 1 limoen
2 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el water
1 tl tabasco (optioneel)
100 g pindakaas
Tip: Om de salade nog iets ‘vullender’ te maken kan je bijvoorbeeld fetakaas toevoegen.
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Voeg indien nodig een eetlepel extra water toe
- Snij de courgettes en de paprika met een spiraalsnijder tot ‘noedels’
- Schil en rasp de wortel
- Halveer de kerstomaatjes
- Snij de lente-ui fijn
- Hussel de groenten door elkaar en verdeel over 4 borden
- Besprenkel de salade met de pindadressing
- Werk af met fijngehakte pindanoten en koriander
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Receptje klaargemaakt met de verse producten van Lidl Belgium.
Geserveerd in een van de mooiste borden ever, eentje van Serax!
1 Reactie