Speculaas cheesecake
Speculaas cheesecake, een ideaal dessertje (of vieruurtje, of extraatje bij teatime) voor speculaaslovers.
Speculaas cheesecake, een ideaal dessertje (of vieruurtje, of extraatje bij teatime) voor speculaaslovers.
Het verhaal achter (deze) Tarte Tatin Volgens google werd de Tarte Tatin per ongeluk ontdekt door de zusjes Tatin in 1889. Zij runden samen een hotel in het Franse plaatsje Lamotte-Beuvron en zouden hun gasten die dag verwennen met een heerlijke verse appeltaart. De appeltjes werden klaargemaakt en in de bakvorm gegooid… alleen was de jongste zus…
Een goed gevuld pakketje Bonduelle peulvruchten uit blik en een bezoekje van een van mijn beste vriendinnen op de planning. (Als de mannen van huis zijn…) Meer was er niet nodig om een avondje heerlijk te experimenteren in de keuken. Ik koos voor cannellinibonen, witte bonen, om een lekkere hummus van te maken en voor…
Spinazietaart met eieren – Een heerlijk vegetarisch brunch- of lunchgerecht om te delen met vrienden en familie!
Ganda Ham, da’s Belgisch! Ganda Ham is een natuurlijke drooggezouten ham, herkend en erkend als Belgisch traditioneel streekproduct van topkwaliteit. Van welke streek de ham dan afkomstig is? Ah, van Gent natuurlijk! Het recept ontstond in de jaren ’50, in een slagerij in Wetteren. Ondertussen is Ganda Ham een modern bedrijf waar wekelijks zo’n 3.550 Ganda Hammen de deur…
Het “witte goud” is weer volop te verkrijgen en daar profiteer ik met veel plezier van. Elk jaar probeer ik, naast de overheerlijke klassieke asperges Ă la Flamande, telkens enkele nieuwe combinaties uit. Dit is dus zeker en vast niet de laatste post met deze Belgische lekkernij. Deze aspergetaart lijkt een klein beetje op een…
Niets leuker dan je tafelgenoten te zien genieten wanneer ze van je nieuwste creatie proeven. Dat was gelukkig ook het geval toen ik dit soepje serveerde. En de tevreden blik werd gevolgd door een grote ‘mmmmmmmmmmmmmmmm’. De soep was dus snel op… en werd enkele dagen nadien gewoon opnieuw gemaakt. Een succes dus,- reden te meer…
Top your tuc Even geleden kreeg ik een mailtje van het TUC – team in mijn mailbox. Of ik geen leuke topping wou bedenken voor een van hun smaakvarianten. Want deze lichte, luchtige crackers zijn meer dan een lekkere tv snack! Mijn eerste gedachte? “Dedju toch, dat ik daaaaar niet zelf aan gedacht heb?!” Een…
Kip kip kip Met kip tover je heel wat lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden gerecht op tafel. Enkele mogelijkheden die me spontaan te binnen schieten zijn kip in combinatie met een pasta, kippenburgers, vol-au-vent, kip met courgetti, stukjes kip in een thais stoofpotje, pizza met kip (een favoriet hier in huis!), een salade met kip,… De mogelijkheden…
Tartiflette is een gerecht dat bij heel wat skie- en snowboard fanaten een belletje zal doen rinkelen. Want naast als een echte pro parallel de berg af glijden en nadien stevig après-skiĂ«n is tartiflette traditioneel bij een winterse vakantie in de bergen, zĂ©ker als in Frankrijk bent (zie: In Zwitserland staat er vaker raclette op het menu). Het is…