Een receptje rechhhhht uit Italië: pasta met mosselen en cannellini bonen.
Pasta Garofalo
Via een kleine poll in mijn instagram stories kwam ik wat meer te weten over jullie pasta-voorkeuren en kon ik jullie top 10 favoriete pasta gerechten samenstellen! Kan jij raden welk gerecht op numero uno staat? En nee… het is niet spaghetti bolognese!
Waarom ik deze poll deed? Wel, ik kreeg een grote doos boordevol heerlijke échte Italiaanse pasta, van het merk Garofalo. (FYI: Deze toppers maken al sinds 1789 gedroogde ‘premium pasta’!) Uiteraard heb ik de doos al open gedaan en werden al verschillende soorten pasta getest en goedgekeurd: heerlijk qua smaak en textuur! Wel, en dankzij die vraagjes aan jullie weet ik nu ook wat jullie het liefste eten én heb ik weer massa’s inspiratie om nog veel meer pastagerechtjes klaar te maken… ideaal!
Moest je zelf ook nog op zoek zijn naar Italiaanse inspiratie dan moet je zeker en vast een kijkje nemen op de napolicious-website, opgericht door Garofalo. Een website boordevol échte Italiaanse recepten… zoals onder andere deze pasta met mosselen en cannellini bonen.
Pasta met mosselen en cannellini bonen
Het originele recept is met mafalde corte pasta maar ik gebruikte radiatore, lekker (en mega schattig ook, lijken echt mini radiatoren)! De pasta laat je trouwens voor dit gerecht garen in de saus, een beetje zoals risotto… maar toch anders.
Ingrediënten voor 4 personen
700 g gekookte cannellini bonen (blik)
800 g mosselen
150 g gepelde tomaten, in blokjes gesneden
1 teen look, fijngesnipperd
Extra-vierge olijfolie
125 g Mafalde Corte (of andere pasta)
Verse peterselie
Peper
Optioneel: citroensap
- Spoel de mosselen grondig schoon
- Doe de mosselen in een grote pot
- Laat afgedekt koken op een hevig vuur tot de mosselen opengaan
- Haal de mosselen uit hun schelp (hou er enkele opzij als garnituur)
- Zeef vervolgens het mosselvocht en zet opzij
- Stoof de look goudbruin in olijfolie
- Voeg de gepelde tomaten, en het sap, toe en laat zachtjes sudderen
- Voeg na 5 minuten de bonen en hun vocht toe
- Schep ook de pasta bij de saus en laat zachtjes koken
- Voeg tijdes het kookproces om beurt een lepel warm water en een lepel mosselvocht toe tot de pasta gegaard is en de saus de gewenste dikte heeft
- Meng nu voorzichtig de mosselen met de pasta en de saus
- Serveer met verse peterselie en een draai peper van de molen (en eventueel een beetje citroensap)
Tip: Heb je graag een iets romigere versie? Mix dan dan helft van de saus fijn, voor de de mosselen toevoegt.
Buon appetito!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Blogpost in samenwerking met Garofalo en Napolicious.
1 Reactie