Probeer deze heerlijke cannelloni uit Sorrento, een opgerolde specialiteit uit Italië. Dit recept is er eentje met ham, maar kan je heel eenvoudig aanpassen naar een vegetarische versie. Vervang de ham dan door blokjes aubergine bijvoorbeeld, overheerlijk!
Voorproeven – Assaggiare
Cookamealtjes worden niet zomaar gepost. Ze worden getest (vaak meerdere keren), aangepast en uitvoerig voorgeproefd. En dat voorproeven is een niet te onderschatten superbelangrijke taak. Een taak die ik, mijn man en onze framily in de eerste plaats voor onze rekening nemen. Maar af en toe schakel ik nog extra proevers in om mij te helpen. Mijn collega’s bijvoorbeeld krijgen vaak (en hopelijk ook nog steeds graag) nieuwe cookamealtjes voorgeschoteld.
Voor deze cannelloni uit Sorrento was het mijn topcollega Michel die zichzelf opofferde. We proefden dit gerechtje tijdens onze middagpauze. Deze opgerolde Italiaanse specialiteit gevuld met kaas, ham en tomaten werd geproefd en gesmaakt. En dat terwijl we gezellig aan de lange lunchtafel zaten te praten over het werk, over koetjes & kalfjes en vooral over lekker eten. Iets waar we trouwens allebei erg van houden. (Iets met ‘great minds’ enzo…) Over een perfecte lunchbreak gesproken, dit was er zo eentje! Bedankt Michel!
Cannelloni uit Sorrento
Ingrediënten voor 6 personen
1 sjalot
500 g gehakt
100g gerookte ham
100 ml witte wijn
70 g tomatenpuree
200 g mozzarella
500 g ricotta
50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra
800 g tomatenblokjes (blik – Mijn favoriet: Elvea cubes, recht uit Italië!)
18 à 20 buisjes cannelloni
peper en zout
oregano
- Snipper de sjalot fijn
- Stoof de sjalot aan in olijfolie
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Meng met de in stukjes gesneden gerookte ham
- Blus het geheel met 1 glas witte wijn
- Voeg de tomatenpuree toe
- Laat 20 minuten zachtjes garen
- Snij de mozzarella in kleine stukjes
- Roer de mozzarella samen met de ricotta en geraspte parmezaanse kaas door het gehakt
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Verwarm de tomatenblokjes
- Kruid met peper, zout en oregano
- Laat even inkoken en mix tot een gladde tomatensaus
- Verwarm je oven op 180°C
- Neem een ovenschotel en schep een lepel tomatensaus over de bodem
- Schep het gehaktmengsel in een spuitzak.
- Vul er de cannellonibuisjes mee
- Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel
- Verdeel er de rest van de tomatensaus over
- Bestrooi Parmezaanse kaas
- Zet 30 minuten in je voorverwarmde oven
Geniet van een beetje Italië op je bord!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Geert uit Wevelgem!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
1 Reactie