Tarte Tatin, de omgekeerde appeltaart!

Het verhaal achter (deze) Tarte Tatin Volgens google werd de Tarte Tatinย per ongeluk ontdekt door de zusjes Tatin in 1889.ย Zij runden samen een hotel in het Franse plaatsje Lamotte-Beuvron en zouden hun gasten die dag verwennen met een heerlijke verse appeltaart. De appeltjes werden klaargemaakt en in de bakvorm gegooid… alleen was de jongste zus…

Bloemkoolpizza met Ganda Ham en artisjok

Ganda Ham, da’s Belgisch! Gandaย Hamย is eenย natuurlijke drooggezouten ham, herkend en erkend als Belgisch traditioneel streekproduct vanย topkwaliteit. Van welke streek de ham dan afkomstig is? Ah, van Gent natuurlijk! Het recept ontstond in de jaren ’50, in een slagerij in Wetteren. Ondertussen is Ganda Ham een modern bedrijf waar wekelijks zo’n 3.550 Ganda Hammen de deur…

Aspergetaart met gerookte zalm

Het “witte goud” is weer volop te verkrijgen en daar profiteer ik met veel plezier van. Elk jaar probeer ik, naast de overheerlijke klassieke asperges ร  la Flamande, telkens enkele nieuwe combinaties uit. Dit is dus zeker en vast niet de laatste post met deze Belgische lekkernij.ย  Deze aspergetaart lijkt een klein beetje op een…