Zakje chips?
We kijken zelden tv tijdens de week. Maar op zondagavond (proberen we) lekker niets te doen en languit in de zetel te ploffen. Pyjama aan, dekentje er bij en chillen. Als ik dan mag kiezen liefst ook nog met een glaasje wijn of een gin tonic er bij. En dan is 99% kans dat Dimitri vraagt ‘Zakje chips?’. Ik neem me altijd voor om er niet of toch zeker niet te veel van te eten. Maar iedereen weet dat je na één chipke verloren bent. Je stopt pas als de zak leeg is. (Please zeg me dat dit herkenbaar is, haha!)
Goed, niets mis met een zakje chips hé. Maar laten we eerlijk zijn… met de zomer op komst is een gezond tv-knabbeltje heel welkom. Minder ongezond, even veel genieten. Je kan dan wat bijvoorbeeld verschillende op tafel zetten met een dipje. Lekker toch? Maar toch niet hetzelfde. Je zoekt iets krokant, een beetje gezouten dat je zonder weg te kijken van de televisie in je mond kan stoppen. Jouw nieuwe tv snack? Geroosterde kikkererwten!Â
Geroosterde kikkererwten
Good to know:
Uiteraard is dit cookamealtje meer dan een tv snack. Het is een lekker tussendoortje (ook voor de kids!). Ook kan je er je salades heerlijk mee pimpen, een beetje als vervangen voor croutons bijvoorbeeld.
Tip:
Ga gerust experimenteren met de kruiden. Kikkererwten zijn vrij neutraal van smaak en zijn dus ideaal voor een experimentje. Probeer bijvoorbeeld eens met paprika en komijn, heel lekker. Of ga voor spicy. All up to you!
En nu, let’s get cookin’!
400 g kikkererwten (1 blik)
1 el rozemarijn olie (of gewone olijfolie)
1 tl verse tijm
Sap van 1 citroen
Zeste van ½ citroen
Grof zeezout
Enkele takjes verse rozemarijn
-
- Verwarm de oven op 200°C
- Meng alle ingrediënten door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel hierover de kikkererwten
- Rooster de kikkererwten in ongeveer 40 minuten krokant, schep tijdens het roosteren ongeveer 2 a 3 keer om
- Serveer met enkele takjes verse rozemarijn
- Zowel warm als koud is deze snack erg lekker!
Wel ik ga snel nog een portie in de oven stoppen, en jij?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt met ingredienten van Lidl Belgium.
Geserveerd op servies van Serax en glaasjes van de kringloopwinkel!
.
Ik wil dit al zo lang een keer maken alleen ik vind het een beetje zonde om de hele oven er voor aan te zetten maar ik ga nu gewoon een blik bij de hand houden zodat ik het er de volgende keer dat ik nog iets anders moet bakken er bij in kan zetten haha!
x
Fleur
Goh, ik vind de oven aanzetten nooit zonde hahaha! Laat het smaken!