Een zomerse fruit galette met rode vruchten die je opnieuw en opnieuw en opnieuw zal willen klaarmaken!
Geschikt voor (te) warme dagen
Dit lieve lezers, is een zalig zomers dessert. Maar ik weet het… Momenteel is het warm, héél warm. De derde hittegolf van de zomer zorgt opnieuw voor korte(re) nachten, een trein vol zwetende mensen, extra drink pauzes op het werk, salades en fruit als lunch, zwembadfeestjes na het werk en toch ook iets minder zin om uitgebreid te koken (en te eten) ’s avonds. (Heb jij dat ook?)
En toch deel ik vandaag een nieuw cookamealtje. Een zomerse fruit galette… Omdat dit heerlijke dessert je de zomer doet proeven. En omdat deze galette er indrukwekkend uit ziet… maar je ze ook indrukwekkend snel op tafel kan toveren. Geef toe, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn!
#zondagsekost
Dit lekkere dessert maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van de one and only Mr. Roeckiesworld. Meteen een website die je bij je favorieten kan opslaan. Want deze blogger, schooldirecteur, happy husband en trots papa van drie is een plezier om te volgen. Van tripjes in eigen land naar vliegreizen naar de andere kant van de wereld en van lekkere hartige gerechten naar vooral heel veel bakplezier. #mustfollow
Oh, en inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Zomerse fruit galette
4 à 6 personen
200 g ricotta
2 el lemon curd (huisgemaakt of zelf gekocht)
1 rol bladerdeeg
1 zakje vanillesuiker
250 rode vruchten*
1 ei
1 el suiker
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de ricotta met de lemon curd
- Rol het bladerdeeg uit
- Schep het ricottamengsel in het midden van het deeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij
- Verdeel het fruit over het ricottamengsel
- Bestrooi het fruit met de vanillesuiker
- Vouw nu de randen van het deeg naar binnen
- Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker
- Zet de galette 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster
- Serveer met slagroom of een bolletje vanille ijs
*mogen eventueel ook diepvries zijn!
Tip van Bart (aka Roeckiesworld): Je kan deze fruit galette met zowat alle soorten fruit klaarmaken. Een andere favoriet hier in huis is er eentje met nectarines.
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
“4 a 6 personen” xD denk dat die in een keer op is met ons tweetjes 😛 Zag vandeweek in de folderbode dat het bladerdeeg in de uitverkoop was. Dan koop je het gewoon omdat het goedkoop is… Gelukkig weet ik nu wat we ermee gaan doen. Bedankt! 😀
Hahaha, jaaaa bij ons was deze ook heel snel op! Benieuwd of je de taart ondertussen al hebt uitgetest ;—)
Oh zalig. Het water loopt mij al in de mond.
Dat lees ik graag hoor!
geweldige recepten
Bedankt Marleen, zo lief van jou!x Amylia