Van deze Thaise gehaktballetjes maak je best een dubbele portie! Lees: ideaal voor onverwachts bezoek, twee dagen genieten of gewoon om een portie in te vriezen!
For the love of Balletjes
Balletjes in tomatensaus, Luikse balletjes, Zweedse balletjes aka Ikea balletjes (die ondertussen ook al in een kip-, veggie– en visversie bestaan!), gehaktballetjes in tomatencurry, spaghetti met gehaktballetjes, vogelnestjes (want dat zijn eigenlijk toch ook maar gewoon grote gehaktballen met een ei er in hĂ©?), Veggie balletjes, tomatensoep met balletjes en al die andere lekkere balletjes gerechten die ik nog vergeet. Ik ben er alvast gek op, I looooove balletjes! Eenvoudig, gezellig en zooooo veel varianten! Wat is jouw favoriet? Wel, ik heb er honger van gekregen. Dus snel over naar deze lekkere Thaise balletjes. Afgelopen weekend aten we met vrienden in een gezellig foodsharing restaurant in Brussel, DJO. En Ă©Ă©n van de gerechtjes die we bijbestelden waren de balletjes met pittige Aziatische currysaus. En nadien dacht ik plots aan dit receptje… dat ik dus al een hele tijd heb klaarstaan voor jullie! #oeps
Thaise gehaktballetjes
Deze Thaise gehaktballetjes zijn weer een cookamealtje waar je zelf heel eenvoudig je eigen touch aan kan geven. Zo kan je de gehaktballetjes ook maken van kip of zelfs van bonen. En je kan het geheel verder aanvullen met alle groenten die jij en je tafelgenoten het liefste eten… Lekker met een portie rijst of noodles. Â
 INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
500 g gemengd gehakt
1 ei
100 g paneelmeel
1 broccoli
1 ui
2 el groene currypasta – of meer naar smaak
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blikje tomatenconcentraat (70g)
150 g verse sojascheuten
1 blikje maĂŻs (150 g)
Olijfolie
peper en zout
- Doe het gehakt in een kom
- Voeg het ei en het paneermeel toe, kruid met peper en zout
- Meng alles tot een homogene massa
- Rol balletjes van ongeveer 5 cm
- Smelt wat olijfolie in een braadpan en bak gehaktballen rondomrond goudbruin
- Snij de broccoli in kleine roosjes
- Snipper de ui en fruit de ui in een beetje olijfolie
- Voeg de broccoli toe en laat ongeveer twee minuten mee bakken
- Roer de currypasta door de groenten en roerbak 1 minuut
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook
- Doe het tomatenconcentraat, de balletjes, de bamboescheuten en de maĂŻs bij de saus en laat 5 minuten garen
- Serveer met rijst of noodles
Â
Wie gaat deze balletjes snel uittesten?
Â
Amylia
Â
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal
of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Een lekker receptje van lezeres Karolien, die inspiratie op deed op een van haar vele reizen.Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds hĂ©Ă©l welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf Ă©n je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!    Â