Tatjespap uit Oostende

West-Vlaamse lekkernij Lokale gerechtjes proeven op vakantie, heerlijk toch? Wel, ook op een vakantie dicht bij huis kan het! Mijn favoriete bestemming dicht bij huis? De zee! De frisse zeelucht, het strand, de verse vis,… We gingen dit keer op verkenning in Oostende. Een echte stad, die nog veel meer te bieden heeft dan zee,…

Chocolademuffins

Altijd een reden om te vieren Een muffin voor mij, en eentje voor jou. Eentje met chocolade… Want we hebben iets te vieren hé? Dit weekend bereikte de Cookameal facebookpagina de kaap van 4000 likes. Waanzinnig! En alsof dat niet genoeg is naderen we op instagram de 9000… Dat wil zeggen dat er meer dan…

Rode linzensoep met gele tomaten

Een soepboerke “Amyliaaaaaaa ik ben een soepboerke hé…?”, aldus mijn trotse neefje van 4 die flink zijn grote bord soep leegslurpte bij zijn laatste bezoek. Geen idee of dat een algemeen gekende term is “soepboerke”… Voor de zekerheid, het is iemand die graag en veel soep eet. De rode linzensoep viel dus in de smaak, oef!…

Erwtenpuree met munt

Gek op stoemp Mijn man is gek op puree…. Wanneer ik een portie maak voor vier personen vraagt hij aan tafel ‘Oei, is dat echt een portie voor 2 dagen?’. Ik wist dus wel op voorhand dat hij ook deze versie van de klassieker zou kunnen smaken! Maar wanneer hij mij de dag nadien vroeg wanneer we…

Stromboli met gele tomaten

3 x lekker Stromboli, dat is 3 x lekker! Lekker Italiaans, lekker makkelijk te bereiden én lekker om te delen! Je kan dit gerecht het makkelijkst omschrijven als een gevuld pizzabrood. (Het ziet er uit als een gevuld stokbrood, en het deeg is hetzelfde als dat van pizza.) Zalig om te delen, te lunchen of zelfs te dineren….…