Butternut mag dan wel een eerder winters ingrediënt zijn, de supermarkten liggen er nog vol van. En dankzij de frisse, gezonde vulling proeft dit gerechtje echt heerlijk op zonnige dagen. Ik zette dit vegetarische gerecht daarom eerder deze week thuis nog eens op het menu. En ik maakte van de gelegenheid gebruik om er een nieuwe foto van te maken. #winwin
Griekse yoghurt
In dit cookamealtje gebruik ik Griekse yoghurt in plaats van room voor de vulling. Omdat het frisser is van smaak, lichter en natuurlijk gezonder. (tweede #winwin van vandaag!) Griekse yoghurt heeft een dikke romige structuur. Daardoor is het een ideaal ingrediënt om te verwerken in tal gerechten, van ontbijt tot dessert.
Tip: Ontdek nog veel meer lekkere cookamealtjes met Griekse yoghurt
Gevulde butternut met kikkererwten en feta
Voor 2 personen
1 butternut pompoen van ongeveer 1,2 kg
200g kikkererwten (1blik)
100 g fetakaas
75g Griekse yoghurt
Handvol verse spinazie
Handvol verse bladpeterselie
1 rode peper
Olijfolie
Peper
Zout
Tip: Eens afwisselen? Vervang de kikkererwten door linzen
- Verwarm de oven op 200°C
- Halveer de butternut in de lengte, schep de pitten er uit
- Leg de helften in een ovenschaal
- Bestrijk het vruchtvlees rijkelijk met olijfolie
- Rooster de pompoen nu ongeveer 40 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is
- Maak ondertussen de vulling
- Snij de spinazie in groffe repen en hak de peterselie fijn
- Verdeel de fetakaas in blokjes
- Meng nu alle ingrediënten voor de vulling: griekse yoghurt, kikkererwten, fetakaas, spinazie, peterselie en rode peper
(Hou een beetje peterselie apart om nadien te garneren) - Kruid de vulling naar smaak met peper en zout
- Haal de pompoenhelften uit de oven en laat enkele minuten afkoelen
- Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, je maakt zo een ‘kuiltje’. Hier komt de vulling.
- Snij het vruchtvlees van de butternut fijn en meng het onder het yoghurtmengsel
- Vul nu de pompoenhelften met dit mengsel
- Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Verdeel een beetje peterselie over de gevulde butternut en serveer onmiddelijk
Lekker met een salade en eventueel een stukje krokant brood!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Een cookamealtje uit 2014, opnieuw voor jullie klaargemaakt.Â
How can I get this in English !
You want me to email it to you? x
Hoi Amylia,
kan ik de pompoen bijvoorbeeld vervangen door paprika, courgette, aubergine, …?
Thx!!
Katrien
Hey Katrien! Geen pompoenfan? 😉 Goh nog niet getest….Maar met aubergine en courgette zou het wel moeten gaan denk ik. Liefs
fetta is m’n ding niet , idee waardoor ik het zou kunnen vervangen ?
Hey Valerie! Lust je Halloumi? (een marrokaanse stevige witte kaas)
Altijd opzoek naar gemakkelijke, lekkere gerechten. Voila, dit was perfect. Niet veel werk aan en héél lekker!
Hoi Linda, wat fijn om te lezen dat dit cookamealtje in de smaak viel! Hopelijk mag ik je in de toekomst nog vaker inspireren.
Tot gauw!
Zojuist gemaakt en gegeten. Heerlijk. Alleen heb ik de peterselie vervangen door verse munt. Geen rode peper maar een paprika. Dan als kruiden een mespuntje chilivlokken, een 0.5 eetlepel paprikapoeder en wat gedroogde peterselie
hoi jannie, zo leuk dat je je eigen variant gemaakt hebt! Hopelijk heeft het gesmaakt en kan ik je in de toekomst nog vaker inspireren!
Heel het gerecht gemaakt zoals het beschreven staat. Ik was zeer benieuwd of ik hiermee wel genoeg zou gegeten hebben. Maar ik was meer dan voldaan. Super lekker van smaak. Af en toe eens een vegetarische maaltijd is zeker aan te raden, zowel voor de gezondheid als voor het klimaat.
Hoi Bram, Geweldig leuk om te lezen… Bedankt! Op naar meer cookamealtjes 😉