Het berichtje van Lea
Een vraag die ik regelmatig van jullie krijg is of ik via social media en mijn blog soms ook ‘haters’ heb. Jeweetwel, van die negatievelingen die hun frustraties random online komen uiten. “Trollen” heet zoiets. (En indien je dit vreemde fenomeen niet kent, lees een minuutje de comments op HLN.be en je begrijpt het al snel). Het antwoord is gelukkig neen. De reacties die ik krijg zijn meestal positief, op mijn blog is er dan ook voor ieder wat wils… of daar probeer ik althans voor te zorgen. En wie niet graag kookt of eet blijft ook zelden hangen op mijn pagina. Maar af en toe is er toch iemand ontevreden…
Zo was er even geleden een mailtje van Lea. Lea had De Zondag meegebracht van bij de bakker. Lea had het receptje van de week uitgetest. Lea vond het niet zo lekker. En dus stuurde Lea mij een mailtje over deze courgetterolletjes.
Niet erg natuurlijk, kan gebeuren. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas. Ik heb Lea dan ook uitgenodigd om zelf haar favoriete gerechtje in te sturen voor De Zondag. En als ze dat instuurt zal ik dat met heel veel plezier uittesten!
Nu hoop ik natuuuuuuuurlijk dat jullie deze courgetterolletjes wél lekker vinden! Ik alvast wel, en mijn collega’s die mee de overschotjes opsmulden tijdens onze lunchclub ook. Laat het mij dus zeker weten! #spannend
Courgetterolletjes met ricotta en spinazie
250 g ricotta
1 grote courgette
500 g verse spinazie
1 ui
8 zongedroogde tomaten
+- 350g tomatenpassata
1 bol mozzarella
Italiaanse kruiden
Peper en zout
Noormuskaat
Olijfolie
Verse peterselie
- Snipper de ui fijn en stoof glazig in een beetje olijfolie
- Voeg de spinazie toe en laat helemaal slinken
- Verwijder het vocht van de spinazie en snij of mix fijn
- Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes
- Meng de spinazie en zongedroogde tomaten door de ricotta
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Verwarm de oven op 200°C
- Trek met een mandoline (of dunschiller) lange plakken van de courgette
- Schep een flinke lepel van het ricottamengsel op de courgettelinten en rol ze op
- Bedek de bodem van een grote ovenschaal met passata, meng er een eetlepel Italiaanse kruiden door
- Leg de courgetterolletjes op de saus en kruid met peper en zout
- Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de courgetterolletjes
- Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk af met verse peterselie en serveer
Keep me posted 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van An uit Lint. Heel erg bedankt An!!!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
.
Ik hoef het niet eens te maken om te weten dat dit heerlijk gaat zijn! Zulke ingrediënten… dat kan gewoon niet missen!!
Leuk om te lezen, Lea had ongelijk 😉
Welk soort dunschiller gebruik je hiervoor? Ik heb er ééntje voor de wortelen, maar die plakjes zijn veel te dun/fijn. Voor de rest: super lekker gerechtje qua smaak! Ik heb er wel nog wat gehakt aan toegevoegd voor man en kind. 😉
Hoi Kelly! Ik snij zo’n plakjes met een mandoline… Zal dat nog even aanvullen in de post!
Lea’s reactie is voor mij juist een reden om dit recept zelf te gaan testen en zelf te oordelen. Over smaak valt niet te twisten.
Doen doen doen! Ps; ze heeft nooit op mijn mail gereageerd 😉
Ik heb vandaag deze rolletjes gemaakt. ze waren overheerlijk. Ik heb eerst de passata opgewarmd met een ajuintje en de nodige kruiding. Het ricottamengsel moet je uiteraard goed kruiden aangezien ricotta redelijk flauw is. Maar mijn dochter, die een heel moeilijke eter is, vond het super lekker. Dus komt vaker op de tafel. Bedankt voor het super recept.
Hoi Claudia! Wauw, je berichtje maakte mijn dag helemaal happy. Zo leuk om te lezen! Hopelijk mag ik je in de toekomst nog vaker inspireren. groetjes
Ik had grote hoop en mijn vriend ook, maar ik vond de vulleng van spinazie erg smaakloos.
Ik wil het toch nog een keer proberen en ga er dan wat meer kruiden aan toevoegen; wat feta en pijnboompitjes. Vond het wel leuk om te maken en ga nu onze eigen smaak eraan toevoegen.
Bedankt voor het leuke idee!
Hoi Jinta
Eerst en vooral bedankt om hier te komen lezen én een cookamealtje uit te testen. Jammer dat het nog niet helemaal jullie ding was, en super dat je er verder mee gaat experimenteren. Best altijd de vulling goed proeven … want effectief, qua kruiding is ieder’s smaak anders natuurlijk!
Hopelijk tot gauw!
Wat een super lekker recept!! We hebben gesmuld!! Goed dat je negatieve reacties ook laat zien, maar lea kan gewoon niet koken denk ik 😆 echt niet terecht nl. Voor een goede smaak van dit recept zijn de kruiden wel heel belangrijk, maar als je goed kruid is het echt smullen!!
Hoi Anita
Heel fijn dat je een cookamealtje hebt gemaakt én je bovendien even tijd neemt om reactie achter te laten. Bedankt!
Ik ben blij dat het gesmaakt heeft 😉
Heerlijk, echt comfort food.
Volgende keer moet ik dubbel deze hoeveelheid maken want deze schaal ging schoon op, 2 volwassenen en 2 kids.
Hoi Yet, super leuk om te lezen… zeker dat het ook bij de kids in de smaak viel! Hopelijk lag ik je nog vaker inspireren!
Hallo,
Ik heb dit lekkere recept gemaakt zonder tomaten saus, want daar houdt mijn man niet zo van. Maar een mengsel van crème fraiche met slagroom en kruiden voldoet ook goed.
heel fijn om te lezen Marianne, heel erg bedankt!
Heeeeeeeeeel lekkere combinatie 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Ik heb wel Bertoli basilicum saus gebruikt +een brick tomatenblokjes i.p.v. tomatenpassata.
Maar mits deze kleine aanpassing is het puur van smaak.
Een aanrader. Proficiat.
Hoi Walter
Bedankt voor je enthousiaste reactie! Hopelijk mag ik je in de toekomst nog vaker inspireren.
x
Amylia
Wie dit niet lekker vindt heeft een probleem met zijn smaakpapillen, dan wel kan niet kruiden. Kruiden heeft dit gerecht echt wel nodig. Spinazie en ricotta kunnen wel wat nootmuskaat verdragen. Heerlijk gerecht.
Bedankt voor je ontzettend fijne reactie Jos! Leuk dat je een cookamealtje hebt klaargemaakt, ik hoop dat ik je in de toekomst nog vaker mag inspireren! groetjes, Amylia
Ik vond dit een erg lekker recept, heb het ook goed gekruid. Daar mijn man niet koolhydraatarm wil eten heb ik de schaal in tweeën verdeeld. De ene helft heb ik met courgette rolletjes gedaan, de andere helft de saus in grote pastaschelpen gedaan (deze wel eerst voor gekookt). Heeft ons echt lekker gesmaakt.
Wat een slim idee om de schotel in twee te verdelen. Bedankt voor je leuke reactie, ik hoop je in de toekomst nog vaker te mogen in inspireren!
Kwam ineens COOKAMEAL tegen, de courgetrolletjes zien er heerlijk uit.
Komt deze week nog op tafel! Zo snel als mogelijk je andere recepten lezen.
Hoi Riet, wat een fijn berichtje om te lezen. geniet er van en hopelijk tot snel!
Ik heb de courgetterolletjes gemaakt en ik vond het heerlijk. Ik had voor vrienden gekookt en alles was op. Een groot compliment.Ik maak het binnenkort weer. Bedankt voor het recept.
Hoi Bert, dat doet me héél erg veel plezier. Hopelijk mag ik jullie in de toekomst nog vaker inspireren.
Al diverse malen gemaakt en het was heerlijk!
Doet me super veel plezier, bedankt voor deze leuke comment Anna!