How to veggie
Steeds vaker eet ik een avondje veggie. Ik zeg duidelijk ik, want meestal doet Dimitri niet mee. Helemaal niet erg, hij eet liefst wel een stukje vis of vlees en dat is uiteraard snel gebakken. (Ik ben daarnaast altijd wel blij als hij mijn vegetarisch experiment wel kan smaken!) Wanneer ik kies voor veggie eet ik liefst een portie extra groenten, aangevuld met peulvruchten, noten, kaas, tofu,… keuze genoeg! De typisch kant-en-klare vleesvervangers (lees: veggie burger, veggie balletjes, vegetarisch gehakt) laat ik liever achterwege. Ze zijn vaak niet zo gezond als ze klinken, en aangezien ik geen ‘echte vegetariër’ ben maar eerder een flexitariër eet ik dan liever wel een stukje kwalitatief vlees.
Hoe zien jullie dat? Zijn hier nog flexitariërs? Hoe vaak eet je dan een dagje zonder vlees of vis? En waar zitten de rasechte vegetariërs? Wat zijn jullie favoriete vleesvervangers? Dingen die ik echt eens moet proberen? Stuur me gerust een mailtje of schrijf een comment onderaan deze pagina!
“Van je collega’s moet je’t hebben”
Een van mijn collega’s is sinds enkele jaren vegetariër en is een kampioen in nieuwe dingen uitproberen. Meetings eindigen dus meestal met een gesprek over lekker eten! “Wist je dat als je champignons heel fijn hakt en dan goed kruid en aanbakt het wel gehakt lijkt?” Nee, dat wist ik niet… en dus ging ik dat proberen. Effectief, het krijgt een gehakt-achtige structuur en de smaak is toppie (niet zoals gehakt, maar anders toppie). Me like like like! bedankt Erik, zalig zo’n foodie-collega’s.
Het recept van de gevulde zoete paprika dat ik van Erik kreeg verscheen enkele maanden geleden al in De Zondag en verdient zeker ook een plekje op de blog, smakelijk!
Gevulde zoete paprika
Ingrediënten per persoon
1 grote puntpaprika
50 g feta
150 g kastanjechampignons
1 tl tomatenpuree
1 tl Sambal
1 tl sojasaus
½ tl Paprikapoeder
snuifje Knoflookpoeder
Verse Koriander
Peper en zout
- Verwarm je oven op 180 graden
- Borstel de kastanjechampignons schoon en cutter ze fijn met je keukenmachine (of snij ze in heel kleine blokjes)
- Voeg tomatenpuree, sambal, sojasaus en kruiden toe
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten
- Vul de helften met het champignonmengsel
- Verdeel de kaas er bovenop
- Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Werk af met verse koriander
Geniet van deze lekkere gevulde zoete paprika!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Dit lijkt mij wel wat zeg. Het ziet er heel lekker uit! Ik ga ‘m pinnen voor later.
Leuk Nicole, geef maar een seintje als je dit cookamealtje hebt uitgetest dan 😉
Oeh lijkt me een heerlijk recept. Hier nog een flexitariër!