Eet jij af en toe ook plantaardig?
Minder, en vooral enkel kwalitatief, vlees eten en dus vaker kiezen voor plantaardig is goed voor je gezondheid én ook voor onze planeet. En gelukkig is vegetarisch of zelfs vegan eten al lang geen saaie boel meer. Meer nog, met de juiste ingrediënten en vleesvervangers is het ook een echt feest! (Tip voor de twijfelaars: Bekijk de foto bij dit artikel dan nog eens… Wat een herfstfeest!)
Ik ging aan de slag met een nieuw product dat je kan vinden in de rekken van Delhaize en Carrefour*: SoCheeze cubes aka kaasblokjes die alles behalve kaasblokjes zijn. Er bestaan drie varianten: met zongedroogde tomaat, mediterraanse kruiden en gemengde olijven.
Ik geef toe, ik was een beetje septisch over deze 100% plantaardige “kaasblokjes” gemaakt van sojabonen. Maar ik vond ze echt super smaakvol. Ideaal om te geven als veggie aanvulling op een tapasplank, of topping op pizza, pasta of salade. Eentje om uit te testen?
Herfstsalade
Een schot in de roos. Een bovendien een mooi shot op mijn camera, wat een topsalade! Deze herfstsalade kan je net zoals ik combineren met de nieuwe SoCheeze cubes. Maar voor de liefhebbers (of de niet zo veggie-eters) kan het ook perfect met een stukje gegrilde kip of parma ham.
De herfstsalade is heerlijk om mee te nemen als lunch. Maar ook fantastisch lekker als de geroosterde pompoenblokjes nog warm zijn… als avondmaal! Je leest het, ik ben zelf alvast grote fan!
Voor 4 personen:
300 g parelcouscous
1 kleine butternut pompoen
1 rode ui
3 el olijfolie
1 el maple syrup
1 tl komijn
1 granaatappel
100g spinazie
50 g walnoten
2 bakjes SoCheeze Cubes zongedroogde tomaten
Peper en zout
Ganering: verse bladpeterselie en pompoenpitten
Dressing:
6 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
peper en zout
- Verwarm de oven op 200°C
- Halveer de butternut en verwijder de zaadjes
- Schil het vruchtvlees en snij in hapklare blokjes
- Pel de rode ui en snij in ringen
- Doe de pompoenblokjes en de rode ui in een ovenschaal
- Besprenkel met olijfolie en maple syrup
- Kruid met peper, zout en komijn
- Rooster ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, schep af en toe om
- Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking
- Snij de granaatappel in twee en klop met lepel op de halve vruchten om de pitten te verwijderen
- Meng de ingrediënten voor de dressing
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Meng de geroosterde pompoen met de parelcouscous, granaatappel pitten, spinazie en walnoten
- Werk de salade af met de SoCheeze cubes, verse peterselie en pompoenpitten
- Serveer met de dressing
* Het product is nieuw en dus nog niet in alle winkels beschikbaar. Ik heb zelf wel even moeten zoeken dus, maar bij SoFine verzekerden ze mij dat hier binnen de korstje keren verandering in komt.
Heel benieuwd wat jullie er van zullen vinden!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Recept in samenwerking met SoFine
SoFine heeft een ruim assortiment aan tofu varianten, groenteburgers en vleesvervangers. Ideaal voor vegetariers, vegans
en voor mensen die net zoals ik een happy flexitarier zijn!